Результати виборів полтавського міського голови (ВІДЕО)

Вибори-2015
Ольга Матвієнко28 жовтня 2015 о 17:553969 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Результати виборів полтавського міського голови (ВІДЕО)
​Лише після обіду 28 жовтня у трьох районних територіальних виборчих комісіях у Полтаві підбили підсумки голосування за міського голову.

Результати виборів полтавського міського головиУ Полтаві відомі результати голосування за міського голову. Фото Ольги Матвієнко

Остаточний висновок про те, чи відбулися вибори міського голови і до міської ради повинна винести Полтавська виборча комісія. На даний момент кількість голосів по 18 кандидатах на посаду міського голови

У ТВК говорять, що таких складних виборів ще не було.

– Частіше за все виникали складнощі організаційного характеру. По перше, величезний обсяг роботи, яку потрібно було зробити і дільничним виборчим комісіям, і територіальним. Людям дуже складно розібратися з округами, бюлетенями, десь не сходилися цифри, тому важко було систематизувати результати, – зазначила Анна Клочкова, секретар Київської районної в місті Полтаві територіальної виборчої комісії.

Станом на 14.30 ТВК Київського району опрацювала усі протоколи дільничних комісій. Проте на засіданні територіальної виборчої комісії затвердили протокол по виборах міського голови. До вечора готуються підбити підсумки по 15 округах у Київському районі щодо виборів депутатів до міської ради.

Не менш оптимістично станом на 15.00 налаштовані були й в Октябрській територіальній виборчій комісії. На цю годину тут теж визначилися із результатами виборів міського голови. Як і в Київському районі, сюрпризів із лідерами не було – чинний і колишній мери Олександр Мамай та Андрій Матковський розділили перше і друге місце відповідно.

– Складнощі під час підрахунку виникли і через те, що вибори одночасно відбувалися до кількох рад та на посаду міського голови, і тому, що законодавство змінилося, – розповів Сергій Сур, голова ТВК Октябрського району.

Його колега із ТВК Ленінського району Олена Андреєва стверджує, що попри все вибори відбулися, а зауваження, які виникали під час прийому протоколів та бюлетенів від дільничних комісій, на виборчий процес не впливали. Наприклад, були зауваження до пакування бюлетенів.

– Ми вчили людей, пояснювали, але були такі, які подекуди неправильно розуміли вимоги не наші, а вимоги Закону України. Проте таких порушень і зауважень, які вплинули б на результати виборів, у нас не було. Це були складні вибори. Ленінський район був розділений на 34 округи: районні, міські та області. Це складно було пояснити людям, які приходили на ДВК і брали участь у виборах. Також була велика кількість кандидатів. За останніми змінами у законодавстві, не було наглядної інформації на дільницях, тож виборці не бачили того, за кого збираються голосувати, – розповіла Олена Михайлівна. – Вибори пройшли складно, але вони відбулися. Люди ішли голосувати, і молоді, і старшого віку, в надії, що у нас буде світле майбутнє і зміни та краще.

Олександр Мамай 24214

Андрій Матковський 19169

Олександр Удовіченко 16021

Юрій Бублик 15190

Олександр Шамота 8317

Лев Жиденко 5413

Василь Ковальчук 3553

Олександр Русін 3226

Валерій Тесленко 3030

Ігор Окіпнюк 2166

Оксана Черкас 1144

Ірина Особік 1122

Геннадій Сікалов 956

Святослав Батов 622

Віктор Костюченко 599

Олег Слизько 544

Віра Маслак 486

Анатолій Губенко 246

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter