У полтавців сьогодні останній шанс внести своє прізвище у списки виборців

Вибори-2015
Ольга Матвієнко22 жовтня 2015 о 14:111252 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У полтавців сьогодні останній шанс внести своє прізвище у списки виборців
Зробити це можна лише через суд.

У полтавців сьогодні останній шанс внести своє прізвище у списки виборцівУ полтавців останній шанс потрапити у списки виборців. Фото – www.volynnews.com

У четвер, 22 жовтня, полтавці, які так і не потрапили до списків виборців, мають останній шанс внести свої прізвища до цих списків, повідомляють у прес-службі Полтавської ОДА.

Як повідомив на прес-конференції начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Полтавської облдержадміністрації Юрій Северин, зробити це можна лише через суд. А вже завтра, а тим більше у день виборів, такі зміни у список не вноситимуться і суди жодних рішень не прийматимуть.

– Усі 1260 виборчих дільниць Полтавської області сьогодні до кінця дня отримають уточнені списки виборців, – прокоментував Юрій Северин. – До цього часу дільничні комісії користувалися попередніми списками, щоб виборці могли перевірити свої прізвища та членів родини. Проте робили це мешканці області не надто активно. Для прикладу, в Полтаві таких звернень було трохи більше тисячі. Натомість пожвавилися виборці, які перевіряли списки дистанційно через Інтернет і особистий електронний кабінет виборця.

Читайте також: Порядок голосування за кандидата на посаду міського голови

Юрій Северин також наголосив, що списки виборців двосторонні, а тому в день виборів слід уважно шукати себе у списку і вимагати цього від членів дільничної комісії. Адже на виборах 2014 року чимало полтавців, яких нібито не було у списку, не проголосували тому, що члени ДВК не подивилися їхнє прізвище на звороті.

Натомість технічні неточності (помилки у даті народження, по-батькові чи адресі виборця) члени ДВК можуть і повинні виправляти у день голосування. Це їхній обов’язок, наголосив Юрій Северин. І якщо у ваших даних допущені такі помилки – це не позбавляє вас права отримати бюлетені для голосування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter