– Так дощу й недочекалися, щоб трохи остудив землю – почали вибирати картоплю. А вона ж уся попечена, а всередині – гнила. Тому, коли купуєш, проси розрізати навпіл хоч одну бараболю, – ділиться досвідом бабуся Наталя з Супрунівки, яка привезла на ринок яблука.
Чим гірше виглядає продукт – тим дешевше він коштує.
За кіло гладеньких помідорів без цяток просять 4 гривні, зморщені, з табличкою «на сік» коштують усього 1,5 гривні. Кілограм красивих персиків потягне 21 гривню, з м’ятими боками або зовсім зелені можна взяти за 14. Перець коштує від від 2 до 7, а картопля – від 2 до 5 гривень за кілограм. Також ціна може змінюватися протягом дня.
Після полудня залишок товару продають за копійки (це не стосується крупних дистриб’юторів), аби не тягти додому.
Тетяна Цирульник