Олександр Сєнь
Через двомісячну літню спеку цукрового буряку на Полтавщині зібрали удвічі менше запланованого.
– Хотіли отримати по 60, але маємо лише 25-30 тон з гектару, – повідомив Олександр Сєнь, начальник Головного управління агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації. – Зрозуміло, що й цукор коштуватиме дорожче, наразі йде прицінка ринку.
Планується, що область виробить як мінімум 300-320 тисяч тон солодкого продукту. Це майже у десять разів більше за потреби населення.
А щоб запобігти можливим спекуляціям, планується створити на Полтавщині цукровий резерв у розмірі дев’яти тисяч тон.
Відповідне розпорядження голови облдержаміністрації буде підписано найближчим часом.
Тетяна Цирульник
Категорії:
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter