У грудні цукор подорожчає на 20%

Гроші
Валентина Зайченко12 листопада 2010 о 09:58974 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У грудні цукор подорожчає на 20%
Фото: profinance.kz Цукровиробники кажуть, що ціна на цукор почне зростати після закінчення переробки буряка – в грудні-січні.
У грудні цукор подорожчає на 20%

Національна асоціація цукровиробників України "Укрцукор" прогнозує зростання цін на цукор у країні на 5-18% у грудні 2010 р. – січні 2011 р. Про це повідомив голова правління НАЦУ "Укрцукор" Микола Ярчук, пише сайт ТСН.

- Ми прогнозуємо, що 1-1,1 тис. дол. за тонну, тобто 7,5-8,5 грн за кг, буде відпускна ціна, - повідомив Ярчук, зазначивши, що на сьогодні відпускна ціна цукру становить 7,15-7,2 грн/кг. При цьому, за даними асоціації, собівартість виробництва цукру цього сезону висока й досягає 6,5 грн/кг.

- Ціна почне зростати після закінчення переробки буряка – в грудні-січні. Зростання не буде різким, тому що грає роль те, що зараз сезонне перевиробництво. Цукор виробляється 2 місяці, а реалізується протягом року. Сьогодні його пропозиція вища, ніж попит, а через деякий час вирівнюватиметься, - пояснив він.

При цьому Ярчук зазначив, що великий вплив на внутрішні ціни на цукор має світовий ринок.

- Все залежатиме від того, яка буде світова ціна, тому що в світі дефіцит цукру відчувається. Ціна на світовому ринку постійно зростає, а це впливає на наш ринок, тому що ми залежимо від світової ціни й ціни на цукор-сирець. Усі ці чинники свідчать про те, що ціна може бути стабільною, але високою, - додав Ярчук.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter