Половина овочів та фруктів, вирощених в Україні, гниють на складах

Новини
Валентина Зайченко13 квітня 2011 о 11:431203 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: secretsofnaturehealth.com Через відсутність нормальних складів та логістики половина українських овочів та фруктів не доходить до споживача.

Більше 50% овочів і фруктів, які вирощуються в Україні, не доходять до споживача внаслідок відсутності заготівельної мережі і системи продовольчої логістики, повідомив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

- За відсутності технологій зберігання і логістики майже половина пропадає, а деяка кількість навіть згодовується худобі, що украй неефективно як для вирощування худоби, так і для овочівництва,- підкреслив Присяжнюк, передає ЛІГАБізнесІнформ.

На його думку, об'єми вирощених овочів і фруктів повинні забезпечувати не лише потреби внутрішнього споживача, але і йти на експорт.

За словами міністра, зараз головним є забезпечення відповідного ринку збуту сільськогосподарської продукції. Наразі Мінагропрод робить ставку на будівництво оптових ринків сільськогосподарської продукції, спорудження овочесховищ і відродження системи продуктової логістики.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter