У ній зазначалося про невідкладну необхідність створення м’ясної індустрії, яка б будувалася на найновіших досягненнях світової техніки. У Постанові передбачалося розгортання підготовки спеціалістів вищої і середньої кваліфікації. Зростання і вдосконалення технічної бази м’ясної промисловості обумовили необхідність підготовки великої кількості спеціалістів.
У зв’язку з цим у травні 1930 року був заснований у Полтаві технікум харчової промисловості (за даними сайту (ptxtnuht.pl.ua). Сьогодні він має назву Полтавський технікум Харчових технологій НУХТ (Національного університету харчових технологій).- Найдорожчою в нас є спеціальність „Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва”, - розповіла Вікторія Жаголкіна, завідуюча денним відділенням. – Вартість навчання на цій спеціальності в минулому році – 4800 гривень. А найдешевші “Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв” і „Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок” – 3500 гривень.
Щоб вступити на всі вище вказані спеціальності після 11-класів необхідно подати сертифікати : - українська мова і література, - математика або фізика (за вибором вступника); після 9-ти класів іспити з: - математики, - українсько мова.Гуртожитками студентів забезпечують. Вартість проживання за місяць у поточному році становить 160 гривень. Бюджетні місця також є, але поки що не відомо, який відсоток буде в 2011-2012 навчальному році. За словами Вікторії Олексіївни, раніше це було 60%.
«Фішка» (особливість) технікуму: - Ми входимо до асоціації «Полтавамолоко», - говорить Вікторія Олексіївна. – Тож наші студенти мають можливість проходити практику на підприємствах, які входять до цієї асоціації. Адреса:. вул.Пушкіна, 56. Телефон/факс +3805322 74518