Термін придатності бочкового квасу – дві доби. Через це у Полтаві його намагаються продати якомога швидше, бочок повністю не заповнюють.
– Наливаємо лише 100 – 300 літрів у бочки, ємність яких 840 – 1020 літрів, – розповів Володимир Кирдій, представник фірми-виробника. - Уже знаємо, де торгівля ведеться жваво і туди довозять напій протягом дня, якщо продається весь уміст бочки.
Полтавські виробники запевняють, що до складу квасу входить квасне сусло, дріжджі, вода та цукор.
– Тобто споживати напій можна всім, незалежно від віку та стану здоров’я, – запевнив Володимир Кирдій.
За його словами, полтавський квас виготовляють із натуральних продуктів, він не містить консервантів.
Але дієтолог-гастроентеролог Валентина Петренко з обласної лікарні радить не всім уживати квас.
– Якщо маєте виразкові захворювання, утримайтесь від квасу, – каже лікар. – При панкреатиті теж не бажано пити цей напій.
А от тим, у кого закрепи, квас рекомендований, якщо звісно, він зроблений із дотриманням технології виробництва.
Дітям лікар радить вживати домашній квас, приготований зі шматочків хліба.
"Коло" пропонує різні рецепти пригоьування квасу в домашніх умовах.