Кому не варто пити полтавський квас

Новини
Ніна Король18 липня 2011 о 16:451506 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: woman.delfi.ua У Полтаві один із варіантів утамувати спеку – випити квасу. Чи усім можна його пити і з чого він, дізнавалось «Коло».

Термін придатності бочкового квасу – дві доби. Через це у Полтаві його намагаються продати якомога швидше, бочок повністю не заповнюють.

– Наливаємо лише 100 – 300 літрів у бочки, ємність яких 840 – 1020 літрів, – розповів Володимир Кирдій,  представник фірми-виробника. - Уже знаємо, де торгівля ведеться жваво і туди довозять напій протягом дня, якщо продається весь уміст бочки.

Полтавські виробники запевняють, що до складу квасу входить квасне сусло, дріжджі, вода та цукор.

– Тобто споживати напій можна всім, незалежно від віку та стану здоров’я, – запевнив Володимир Кирдій.

За його словами, полтавський квас виготовляють  із натуральних продуктів, він не містить консервантів.

Але дієтолог-гастроентеролог Валентина Петренко з обласної лікарні радить не всім уживати квас.

– Якщо маєте виразкові захворювання, утримайтесь від квасу, – каже лікар. – При панкреатиті теж не бажано пити цей напій.

А от тим, у кого закрепи, квас рекомендований, якщо звісно, він зроблений із дотриманням технології виробництва.

Дітям лікар радить вживати домашній квас, приготований зі шматочків хліба.

"Коло" пропонує різні рецепти пригоьування квасу в домашніх умовах.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter