55 г дикого рису 4 великих кабачки 1 ст.л. рослинної олії 1 середня цибуля, шаткована 1 червоний перець, без насіння, шаткований 1-2 зубчики часника, чавленого 55 г моркви, кубиками 45 г горіхів кеш’ю, злегка смажених сіль та перець за смаком Готувати рис за інструкціями на упаковці. Порізати кабачки навпіл уздовж. Видалити м’якоть, залишаючи приблизно пів сантиметри. Потовчіть м’якоть та відкладіть у сторону. Розігрійте олію у сковорідці, додати цибулю та червоний перець. Готувати на слабкому вогні 10 хвилин доки цибуля не стане золотистого кольору. Додати часник, м’якоть кабачка та моркву, та готувати ще декілька хвилин. Забрати сковорідку з плити, додати горіхів, рис, сіль та перець. Викласти суміш у пусті кабачки. Покрити та викласти у форму для випікання. Випікати при 190С 25-30 хвилин. Розраховано на 4 порції. Вегетарианський сир та пиріг зі шпинатом
400 г шпинату, консервованого або свіжого 115 г тофу, крихтами 1 десертна ложка вегетаріанського бульйону 1 ст.л. рослинної олії 1 маленька цибуля, шаткована 150 г грибів, скибочками 150 г цукрової кукурудзи ½ пакет вегетаріанського сиру, тертого 375 г вегетаріанського здобного тіста Розігріти духовку до 200С. Приготовити шпинат. Якщо використовуєте консервований, дуже гарно віджати від води. Якщо свіжий – добре вимити та обдавати парою впродовж 2х хвилин. Покласти у миску і змішати тофу та бульйон зі шпинатом руками (не використовувати блендер). Наприкінці замішування тофу буде цяточками на шпинаті. Смажити цибулю у олії до прозорості. Додати гриби та смажити ще 5-10 хвилин. Розкотати 500 г здобного тіста, щоб воно покрило велику форму для випікання пирогів. Тісто повинно також вкривати краї форми. Потім шарами викладаємо суміш шпинату, цукрову кукурудзу (яка може бути свіжою, консервованою або замороженою), додати грибну суміш. Вкрити усе тертим сиром. Розкотати залишки тіста так, щоб вкривало верх. Змазати водою по краям, щоб тісто приклеїлось до нижнього шару тіста. В деяких містах проткнути виделкою. Випікати 30 хвилин або доки тісто не стане золотисто-коричневого кольору. Розраховано на 4 порції. Овочі у кисло-солодкому соусі
30 г коричневого цукру 30 г кукурудзяного борошна 45 мл винного оцту 1 ч.л. свіжого імбиру, тертого 1 зубчик часнику, чавленого 1 маленька банка консервованих ананасів 4 ст.л. томатного кетчупу 1 цибуля, кільцями 1 цибуля-порей, товстими скибочками 2 перця, скибочками ½ цвітної капусти, суцвіттями 1 маленька головка броколі, суцвіттями Спершу зробимо соус: змішайте у мисці цукор, кукурудзяне борошно, оцет, імбир, часник, сік з банки консервованих ананасів та томатний кетчуп. Добре перемішати. Смажити декілька хвилин цибулю, цибулю-порей та перець. Додати цвітну капусту, броколі та смажити-тушити доки овочі не будуть готові. Додати приготовлений соус , ананаси та готувати до запустіння – пару хвилин. Подавати з вареним рисом. Розраховано на 4 порції. Овочевий бульйон
1 ст.л. рослинної олії 1 велика цибуля, четвертинками 2 великих моркви, четвертинками 2 черешків селери, четвертинками 1 пучок весняної цибулі, шаткованої 1 головка часнику, розрізана навпіл 2,3 л води 8 віточок петрушки 8 віточок тмину 2 лаврових листки Розігріти олію у великій каструлі. Додати овочі та часник та тушити декілька хвилин. Додати воду та трави і варити на слабкому вогні, накрити каструлю кришкою, доки бульйон не стане насиченим, а овочі не втратять колір та не стануть м’якими. Процідити бульйон. Бульйон можна зберігати день або два, або заморозити. Бульйон – це дуже гарний варіант використання овочів, які вже не дуже свіжі, але все ще зберігають свої поживні речовини. Якщо залишити шелеху цибулі та часнику – це зробить бульйон більш насиченим. Рецепти з veganohooligano.com.ua До теми: Рецепти млинців та начинок на будь-який смак