Страва від закладу «Галушки по-полтавськи» від «Веселої садиби» Для тіста: кефір – 0,5 л, дрібка солі, 0,5 ч.л. соди, борошна близько 800 гр. Приготування тіста: просіяти половину борошна, додати сіль, соду, перемішати, додати кефір та іншу частину борошна. Замісити тісто (воно повинно бути некрутим). Із тіста сформувати ковбаски, розрізати (квадратик приблизно 2х2) та сформувати вручну кульки. Викласти на змазану вершковим маслом чи олією пароварку і накрити мискою чи каструлею (що підходитиме за розміром, аби галушки варились на пару). Варити галушки 5 хвилин. Коли будуть готові, зняти лопаткою і викласти в макітру (чи миску, якщо готуєте для себе удома і не маєте макітри), залити підливою. Для підливи: грудка куряча, вода, 60 г борошна, 400 г цибулі, 250 г сметани, олія, зелень, часник – 4 зубки, сіль. Приготування підливи: курку (краще грудку) зварити до готовності. М’ясо вийняти з бульйону. Тим часом зробити засмажку: цибулю подрібнити та підсмажити, додати просіяне борошно (дві ст. л. із гіркою) і на невеликому вогні смажити, доки маса буде золотавого кольору. Ввести потроху сметану, постійно помішуючи, і відставити сковорідку з вогню. Потім додати 0,5 л бульйону – утвориться консистенція сметани. Додати сіль, перець та курку, порвавши її на шматочки-волокна. Потім заправити часником, вичавленим часничницею, і зеленню. Цією підливкою присмачують галушки. У «Веселій садибі» галушки подають у макітрі, як колись в Україні. Смачного! Скуштуй смакоту за 27-35 гривень 35 гривень коштує порція смачних «галушок по-полтавськи» в етнокультурному комплексі «Весела садиба». 27 гривень коштують «галушки, фаршировані печінкою» та «галушки,фаршировані печерицями». Серед асортименту галушок у «Веселій садибі» затребувані усі – відвідувачі дуже полюбляють смакувати національною стравою. Де іще в Полтаві поїсти галушок Піцерія «У сестер», вул. Чорновола, 2-Б, 60-64-15. Кафе «Лукомор’є», с. Копили, по трасі Київ – Харків, поворот на Макухівку (Полтавський район) (098) 475-55-55. Кафе «Аттика», траса Київ – Харків, 341-й км, Полтава, поворот на с. Гора, 69-21-99, (095)-423-05-99. Кафе «Трьошка», Полтава, вул. Гоголя, 12, 7-29-04, (050)-936-96-09, (095)-604-57-14. Екскурсійний автобус «Полтавська галушка», (0532) 613-400. Екскурсія містом + смакування галушками. Але записуватись на екскурсію варто заздалегідь. Цікаво знати Галушки́ – село в Україні Лебединського району Сумської області. За даними Вікіпедії , там живуть близько 50 людей. Населення – 51 особа. Бринзові галу́шки (словац. Bryndzovéhalušky) – паста, густо заправлена м’яким сиром. Традиційна словацька страва, найпопулярніша в минулому. До теми: тих, хто любить шашлик – тут нагодують неперевершеною стравою.