чудовий інтер’єр і смачна кухня неодмінно порадують відвідувачівЯкщо ви тільки відкриваєте для себе різноманіття японської кухні чи вже давно стали її справжнім поціновувачем, новий суші-бар RichRoll у Полтаві вас неодмінно порадує.
RichRoll у ТРЦ «Конкорд» – це продовження успішних проектів уже відомого ресторатора Арслана Атабаєва, яке є третім його авторським закладом у місті Полтава. Концепцією нового RichRoll є японський театр «Кабукі», котрий справив неабияке враження на Арслана Атабаєва. Він спробував поєднати магічне дійство приготування страви з неперевершеним смаком із гармонією вживання їжі. За білим склом, де ледь помітний силует сушиста, народжується японська страва з її традиціями та колоритом. Кожен гурман отримає задоволення як від споглядання живописних їстівних композицій, так і від їхнього неповторного смаку.
Суші-бар Rich-Roll працює з класичними та авторськими рецептами засновника-ресторатора Арслана Атабаєва. Класичні японські страви, такі як роли, суші, сашимі, супи, салати та інші вчили готувати японські кухарі, котрі були спеціально запрошені до Полтави. RichRoll у своєму розвитку пішов далеко за межі знань своїх учителів. Як каже японська мудрість, «хороший той учень, котрий перевершив свого вчителя», удосконалив смак страв, адаптував до уподобань своїх клієнтів. Суші-бар Rich-Roll – це не лише заклад, в якому готують суші та роли. Тут представлений чи не весь спектр японської кухні: салати, сасімі, окономіякі, супи, смак яких доповнюють васабі, імбир, соєвий соус, інші заправки. Якщо ви новачок у цьому, а назва смакоти викликає подив, розгубитися не дозволять обізнані у своїй справі офіціанти. А доповнять інформацію фото страв, які є в меню закладу.
Багата за смаком з розкішним ароматом та естетично оформлена їжа доповнює інтер’єр суші-бару. Попри те що заклад знаходиться у гомінкому торговельно-розважальному центрі, затишну атмосферу створюють стильні м’які крісла, дизайнерські столи та полиці, фотографії з традиційним японським розписом, які спеціально на честь відкриття створили вже відомі фотохудожники Катерина Захарченко та Вікторія Дрожчана.
Суші – смачно і дуже корисно, а головне – абсолютно безпечно!
Японські страви набувають дедалі більшої популярності серед полтавців. Більше про наїдки розповідає справжній знавець своєї справи, ресторатор Андрій Даценко:
– Суші – це маленька грудка рису, яка зверху накривається шматком риби або овочів. В основі страви – рис, норі, риба, овочі, популярний сир «Філадельфія» на вибір, або за смаком, що закручують у рулет і ріжуть на шматки. Наголошую, що в Полтаві сиру рибу в суші та роли не кладуть. Замість неї використовують слабосолону рибу. Традиційно це лосось, вугор, м’ясо тунця. Крім того, у роли кладуть ікру летючої риби, червону ікру, авокадо, огірок, сир «Філадельфія», японський майонез, – палітра інгредієнтів дуже широка.
Найбільшим попитом у полтавців, за словами ресторатора, користуються роли, до складу яких входить сир «Філадельфія» – це класичні роли «Філадельфія», «Червоний дракон», «Чорний дракон».
На приготування рола у RichRoll йде від 1 до 10 хвилин. Щоб передати свіжість смаку, сушисти завчасно не роблять заготовок.
– У закладах нашої мережі, у тому числі й у RichRoll, часто обідають іноземці. Тож меню представлене двома мовами – українською та англійською. Більшість сушистів та офіціантів може прийняти замовлення іноземною мовою, – наголошує ресторатор. – Закордонних гостей часто дивують щедрі порції. Класична порція суші – 150 грамів. У наших – від 150 до 280 грамів.
Для суші використовують особливий рис – середньозерновий із середньою клейковиною.
ВАРТО ЗНАТИ Один шматочок рола їдять за один раз, не розділяючи його, щоб відчути повну гаму смаку. Спочатку відчувається нейтральний рисовий смак, потім – риби та овочів. Суші та роли обов’язково подають із соєвим соусом, також до стандартного набору обов’язково входять васабі та імбир. Васабі – японська приправа – зелена паста, різновид японського хрону. Імбир повинен відтінювати смак, пелюсткою імбиру можна, як пензлем, нанести соєвий соус на страву або їсти окремо.
Суші та роли не можна зберігати в холодильнику, бо втрачається смак та аромат. Страва після приготування повинна подаватися на стіл одразу.
Американці додали до японських ролів та суші сир «Філадельфія»
– Коли японська кухня, особливо суші та роли, почала набувати популярності в світі, винахідливі американці її врізноманітнили та доповнили новими інгредієнтами, – розповідає Андрій Даценко. – Завдяки їм, з’явилися сирні, комбіновані роли, наприклад, з авокадо, огірком, лососем, м’ясом тунця, креветками, сиром тощо. Саме американці почали застосовувати молочні продукти для приготування ролів.
Нині навіть існують роли «Каліфорнія», «Філадельфія», за назвою американських штатів. У таких стравах начинка всередині, а рис зовні.
Усім любителям японської кухні, які вирішили приготувати роли вдома, Андрій Даценко радить не боятися експериментувати, додавати все, що ви любите: огірок, оселедець, будь-яку ікру, омлет, звичайний твердий сир і навіть плавлений сирок. Головне, щоб смакувало.
А скуштувати японські страви, які створили професіонали, можна в суші-барі RichRoll, що знаходиться за адресою: Полтава, вулиця Фрунзе, 60-А, (ТРЦ «Конкорд»). Неодмінно відвідайте сторінки RichRoll у соціальних мережах: vk.com/kiotorich та facebook.com/kiotorich
Телефон: (0532) 656-008, (0532) 56-56-78.