Смакоту від «професорів» шашлику пропонують скуштувати у новому магазині в Полтаві

Новини
29 листопада 2013 о 13:155373 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Смакоту від «професорів» шашлику пропонують скуштувати у новому магазині в Полтаві
У  Полтаві відкрився ще один магазин шашлику «Армения».
За численними проханнями жителів та гостей міста, а також для зручності шашлик тепер став ще ближчим до поціновувачів смачної їжі.

Досі полтавці купували чи замовляли шашлик – соковитий і смачний – на вулиці Козака, у центрі Полтави. У народі  магазин шашлику «Армения» здобув популярність і визнання, а страви вірменської кухні, як шашлик і багато іншого, там дійсно неперевершені. Нині ж діє ще один магазин, який відкрився на вулиці Виноградній, у мікрорайоні Браїлки. Тож власник Саркіс Авакян розповів, у чому секрет популярності закладів, які продукти, окрім шашлику, полюбились полтавцям та чим вони корисні. А також як уникнути переїдання і зробити так, щоб їжа, як, приміром, шашлик, пішла на користь організму. А ще поділився цікавою інформацією про традиції вірменської кухні та знаного роду Авакянів. – Ми відкрили новий магазин шашлику «Армения» в іншому кінці міста, на Браїлках, адже це зручно. Полтавцям  не треба їхати з одного кінця міста в інший заради улюбленого шашлику, вірменського хліба, солінь чи солодощів, – розповідає Саркіс Авакаян. Увага! Цікава пропозиція! Нині в магазинах цієї мережі діє акція: знижка 10% при замовленні їжі додому. Термін дії акції – до 1 грудня 2013 року. Вартість доставки – 30 грн. Тож зайдіть у магазин шашлику, отримайте флаєр на знижку та скористайтесь акційною пропозицією. Усе завжди свіже, смачне – вам захочеться скуштувати таку їжу не раз! Фото Ніни Король та надані Саркісом Авакяном Саркіс-власник та Карен, «професор» шашликуСаркіс-власник та Карен, «професор» шашлику Полтавців годують «професори» своєї справи У магазинах шашлику готують головну страву 2 брата: Карен і Сергій. Вірмени більше 10 років «чаклують» біля шашлику, знають усі тонкощі, як приготувати його так, щоб був і смачним, і не пересмаженим, а м’ясо тануло в роті. Тож завжди на прилавку магазину є шашлик із різного м’яса, яке душа бажає. Крім нього на мангалі готують і смачні овочі, які зберігають усе багатство корисних речовин, запікаючись на вугіллі. А за попереднім замовленням майстри приготують вам нутрію на мангалі, кролика, качку, перепілок, баранячий язик, королівські креветки та делікатес – бичачі яйця. Окрім готових страв, можна придбати в магазині і напівфабрикати (замариноване м’ясо: свинину, телятину, курятину, баранину, а також рибу – сома, сьомгу, товстолоба). Є в «Армении» все для смачного застілля – від солінь, які рідко можна знайти в Полтаві, спеціальних соусів до солодощів та лимонадів. Аджика, багатство сирів… І, звісно ж, кілька видів національного вірменського хліба. Також є смакота для тих, хто поспішає – хачапурі з сиром і з м’ясом. Тож кожен може знайти щось смачненьке для себе! Уміння смачно готувати – у Саркіса в крові Дід Саркіса, якого звали Авакян Саркіс Мелікович, був одним із кращих кухарів у СРСР. Коли у Москві проводилась Олімпіада-80, його серед інших найкращих кулінарів теж запросили до Москви, аби готував смачні страви для гостей і спортсменів-олімпійців. Вірменин передав свої кулінарні секрети нащадкам, серед них – і онук Саркіс. До того ж, як стверджує онук Саркіс, його дід безпосередньо пов’язаний із Полтавою: визволяв місто 1943 року. Тож саме від діда бере початок любов Саркіса до кухні, приготування страв та уміння смачно годувати людей і отримувати слова вдячності від них. Самому Саркісу приємно годувати інших, як студентів, робітників, так і заможних людей різних професій. Каже, задоволений, що має чимало постійних клієнтів. Мацун і тан допоможуть бути здоровими й мати кавказьке довголіття Мацун – національний вірменський кисломолочний продукт, типовий для стародавніх народів, що населяють не тільки Анатолію і Месопотамію, але й проживають уздовж усього Великого шовкового шляху від Гімалаїв до Європи. Так говориться про цей диво-продукт у Вікіпедії. – Ми готуємо і продаємо мацун із коров’ячого молока, у вірменів цей продукт у щоденному раціоні, – розповідає Саркіс. – Пам’ятаю, як у дитинстві ми з братами могли з’їсти повну миску мацуна, додавали варення чи фрукти – і так ласували. Адже мацун – запорука здорового кишечника, його мікрофлори. Відомо, що імунітет «живе» в кишечнику, залежить від стану мікрофлори. Тож мацун підтримує здоров’я усього організму, а значить – це ваше довголіття. Як говорить Саркіс, не варто плутати мацун із кефіром, це різні продукти, не схожі між собою, хоч і кисломолочні. Але в їхньому складі дещо різні бактерії. Саркіс вважає, що давня традиція вживати мацун, актуальна завжди, адже більшість хвороб  через проблеми в кишечнику, а мацун здатен нормалізувати мікрофлору, долати хвороби  Саркіс вважає, що давня традиція вживати мацун, актуальна завжди, адже більшість хвороб через проблеми в кишечнику, а мацун здатен нормалізувати мікрофлору, долати хвороби – Мацун важливий для людського організму , як для дерева корінь. Дерево гниє з коріння, а люди хворіють через проблеми в кишечнику. Тож важливо вживати цей кисломолочний продукт щодня, – радить  Саркіс Авакян. Тан – кисломолочний напій. Він допомагає перетравлювати їжу. Тож якщо ви матимете пишне застілля, подбайте, щоб цей природний продукт, що готується на основі мацуна, був під рукою. – Тан сприяє гарному перетравленню їжі, виводить із організму токсини, а це також гарний засіб боротьби із похмільним синдромом. У день достатньо буде 1-1,5 л тану, – каже Саркіс Авакян. Тан можна давати дітям, у вірменів навіть немовлята споживають цей напій. Якщо вам не зручно брати з собою мацун чи тан, але дбаєте про здоров’я, хочете зміцнити імунітет, то «Біонормалін» буде вам у нагоді. Це сухий порошок, що за властивостями схожий на мацун. Його варто споживати по 1 чайній ложці на день, запиваючи водою, – і ваше здоров’я та настрій поліпшаться. Розробник цього продукту – академік Гагік Авакян, батько Саркіса. «Біонормалін»  – теж здатен підтримувати здоров’я організму в нормі, допомагає травленню (як мацун, лише в сухій формі) «Біонормалін» – теж здатен підтримувати здоров’я організму в нормі, допомагає травленню (як мацун, лише в сухій формі) Довідка Гагік Саркісович Авакян – відомий в Україні й за її межами лікар, що поєднав традиційну та нетрадиційну медицину. Усі ці продукти та багато іншого ви зможете придбати у магазинах шашлику «Армения» за доступними цінами. До того ж поспішайте скористатись знижкою при замовленні страв додому. Адреси магазинів шашлику «Армения»: М. Полтава, вул. В. Козака, 10, Тел.: Київстар (098) 888 88 74, МТС (099) 955 55 84, Вул. Виноградна, 8-А, Тел.: Київстар (068) 631-44-44. МТС (099) 366-44-44. Час роботи: 10.00-22.00. Можна замовити доставку продуктів по місту. Вартість послуги – 30 гривень, незалежно від кількості замовленого. До речі, нині магазин шашлику пропонує обслуговування корпоративів, банкетів, свят. Замовлення доставлять у строк, і ви не пожалкуєте про сервіс. Якщо хочете посмакувати вишуканими стравами у затишному закладі, то Саркіс Авакян запрошує відвідати ресторан «Арчі», що належить їхній родині у Харкові. Тож при нагоді, коли будете у першій столиці України, зайдіть в «Арчі»: м. Харків, Комсомольське шосе, 69 Телефон: (057) 780 04 14. Час роботи: з 11.00 до останнього клієнта. З історії шашлику Шашлик вважають стравою кавказької кухні, і пов’язують походження назви від тюркського слова «шиш» – вертел. Тож «шашлик» у прямому значенні – це страва, смажена на рожні. В азербайджанській мові шашлик називають кебабом , а в Туреччині – шиш-кебаб. На Кавказі самі вертели, на які насаджують м’ясо, іменують шампурами, що походить від  слова «шомпол». Адже саме на шомполах від мушкетів і пищалей смажили за старих часів м’ясо мисливці і солдати . Хоча взагалі шукати історичну прабатьківщину шашлику – справа невдячне, бо чимало народів вважають його саме своїм винаходом. Приготування їжі на відкритому вогні – найдавніший спосіб кулінарної обробки продукту. Він заведений у всіх без винятку народів, як високоцивілізованих, так і обділених благами цивілізаціях. Більше того, страва ця, незважаючи на її нібито простоту, скрізь вважається незмінно святковою. Засмажування на рожні цілих вепрів і зубрів із сивої Античності й аж до середини XVIII століття було однаково поширене як на Сході, так і в Західній Європі. Смакувала і дізнавалась секрети вірменської кухні Ніна Король До теми: де в Полтаві посмакувати галушками.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®