Сюди можна прийти на побачення, ділову зустріч чи просто залишитися зі своїми думками на самоті, вдихаючи неповторний аромат напою із чорних зерен, який бадьорить та розслабляє водночас.
На створення «Львівської кав’ярні» власницю закладу Катерину Бабіч надихнуло однойменне старе західне місто, його особлива кавова атмосфера.
– Відвідавши Львів, я зрозуміла, що в Україні теж можуть добре обсмажувати кавові зерна, – говорить Катерина. – Захотілося створити осередок міста Лева й у нас, адже Полтава – це духовна столиця, серце України. Тож тепер у місті є заклад, де панує лише аромат кави – і все.
Власниця кав’ярні розповіла, що перша зала створювалася як така собі невеличка квартирка, куди відвідувачі можуть прийти в гості, а офіціанти на правах господарів запитають, як справи і підберуть те, що вам до вподоби та по кишені.
Друга зала більш сімейна. Якщо у меншому приміщенні панує інтимна атмосфера для двох, зі свічками, каміном та приглушеним світлом, то друге просторіше і розраховане на компанію, велику кількість людей, мам із дітлахами.
Для малечі, до речі, тут створили дитячу кімнату. Мами з найменшими щовівторка та щосуботи можуть відвідати всілякі безкоштовні заходи. Це майстер-класи, театр ляльок та інші розважальні програми.
Кавові зерна, з яких готують напій у закладі, привозять зі Львова, а рецепти кав’ярня пропонує власні. Катерина зазначає, що доволі складно знайти досвідченого майстра з кави. Адже бариста – це людина, яка повинна добре знатися на цьому напої, бо кава, як жінка, має свій характер. Велике значення відіграє помел, температура, спосіб приготування тощо.
– Коли маю час, я люблю виходити обслуговувати людей у ролі офіціанта, – каже 23-річна власниця закладу. Адже це не просто моя власна справа – я цим живу, у заклад вкладено багато того, що в мене всередині.
Завсідникам та тим, хто заходить нечасто, «Львівська кав’ярня» приготувала новинки. Тепер тут можна посмакувати кавою з курагою, чорносливом, маршмелоу. Тут запалюють каву, і на ній утворюється карамельна кірка.
Також тут варто замовити велику сирну тацю, це сири з Франції, Голландії, Німеччини та Австрії з блакитною та білою пліснявою, які чудово смакують до кави.
У середу та суботу в закладі, смакуючи оксамитовий напій, ви почуєте безкоштовно живу музику – бандуру, саксофон, гітару.
Ціни у «Львівській кав’ярні» доволі демократичні, як зазначає господиня львівського осередку в Полтаві, доступні і для студентів, і для людей похилого віку.
– Хотілося б, щоб кав’ярня була не просто закладом, а тим місцем, куди можна прийти і подумати, привести своїх рідних. Хочеться, щоб люди сюди поверталися, – каже Катерина.
Нещодавно заклад почав працювати ще за одним напрямком. Нова послуга «Львівської кав’ярні» – кава-брейк. Працівники на професійному рівні організовують виїзні кавові церемонії. Виїжджає бариста, авто з якісним обладнанням для приготування кави. Представники «Львівської кав’ярні» можуть подати каву, тематично все оформивши, починаючи від кольору напою і закінчуючи текстилем. Оригінальне оздоблення та терпкий аромат напою скрасять ваше дозвілля або ж конференцію, презентацію.
У закладі можна придбати каву в зернах, починаючи від 18 гривень за 100 г, є як робуста, так і арабіка, кава в шоколадному обсипанні. Також гурманам цього напою пропонують фірмові кавові суміші, виготовлені самостійно, – «Дамська забаганка», «Ранкова мантра», «Левове серце» тощо.
Завітайте посмакувати ароматним напоєм за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, 32, тел. (066) 321-70-44.
«Львівська кав’ярня» – деталі мають значення…
Наталка Сіробаб