На "Богатирських розвагах" збирали кошти для українських військових, що знаходяться в зоні АТО. Скільки вдалося волонтерам зібрати коштів – ще не підрахували.
Захід провели з нагоди Дня незалежності. Традиційний турнір силачів у місті зазвичай проводять наприкінці вересня. Та цього разу організатори приурочили його до свята Дня Незалежності.
"Богатирські розваги" включали в себе п’ять етапів вправ, повідомляють на сайті Кобеляцької міськради. Перша – "Вправний шиномонтажник". Силачі повинні були перекинути шину вагою 240 кг три рази. Першим у цьому виді змагань був Володимир Дрига, який впорався за 14 секунд. Другим – Сергій Кобзій з результатом 15,2 секунди. За ними Олег Янович, який тричі перекинув шину за 17,7 секунди.
Наступний етап змагань носив назву "Коромисло". Кожен учасник мав якомога швидше перенести коромисло вагою 180 кг на дистанцію 30 метрів. Кращий результат показав знову Володимир Дрига з результатом 16,5 секунди. За ним Валерій Сердюк з часом 18,3 та Володимир Славянський – 19,6 секунди.
Третій етап турніру – "Підйом колоди". Учасники повинні були підняти колоду, вага якої починалася з 60 кг. З кожним підйомом вагу збільшували на 10 кг, поки не залишиться один учасник з найкращим результатом. Максимальна вага, яку пропонували підняти спортсменам становила 110 кг. Таку вагу вдалося підняти трьом силачам: Олегу Яновичу, Валерію Сердюку та Віктору Осадчуку.
Наступний етап змагань називався "Прогулянка лісоруба". Спортсмени мали перенести зруб вагою 180 кг на дистанцію 30 метрів. Враховувався кращий результат. Тут перше та друге місце розділили між собою Володимир Дрига та Валерій Сердюк з результатом 15,5 секунд.
Останній конкурс – "Підйом гантелі", вагою 50 кг. Кожен учасник протягом однієї хвилини мав її підняти якомога більше разів. Беззаперечним лідером виявився Олег Янович з результатом 14 разів.
За результатами змагань перемогу здобув Валерій Сердюк. Друге місце посів Володимир Дрига. А третє — Олег Янович. Всіх учасників нагородили грамотами, кубками та грошовими призами. А також учасників та гостей дійства пригощали кашею та юшкою, страви готували на вогнищі.
Також читайте