Про це повідомили на офіційному сайті Полтавської облдержадміністрації.
Цінова ситуація на продовольчому ринку області відповідає тенденціям, що склались в цілому в Україні, такий висновок зробили в Департаменті економічного розвитку ОДА.
За даними моніторингу цін на підприємствах торгівлі, що проводиться Держкомітетом статистики, у першій декаді липня цього року в Полтавській області спостерігались значні темпи зниження цін на овочі: цибулю (на 45,1%), моркву (на 33%), картоплю (на 28,6%), буряк (на 25,9%).
У межах 1% знизились ціни на сметану, масло вершкове та цукор. Залишились без змін ціни на хліб, яловичину, сало та ковбасу варену І ґатунку.
Але подорожчали макаронні вироби (на 4,4%), свинина (на 3,0%), яйця курячі (на 13,5%), а також олія соняшникова (на 2,2%).
Полтавська область серед регіонів України знаходиться у першій десятці областей стосовно низьких цін на хліб житньо-пшеничний, птицю, свинину, масло вершкове та овочі.
Також читайте
У Полтаві дорогі огірки та молода капуста, а м’ясо не дорожчає: ціни на продукти