Меню складалося із трьох страв: м’ясна солянка «Сольєр», котлета «Дарницька» з картопляним пюре і грибним соусом та сирний імбирний пиріг з малиновим варенням.
Оцінювало теоретичні та практичні уміння конкурсантів кваліфіковане журі, очолила яке Людмила Ульченко – головний спеціаліст відділу ресурсного та інженерного забезпечення управління ДПтС в Полтавській області, майор внутрішньої служби.
– За час роботи я неодноразово відвідувала конкурси кухарів, які проводяться другий рік поспіль, в установах виконання покарань області, але такі смачні та вишукані страви, приготовлені власноруч засудженими, я скуштувала вперше, – розповідає Людмила Ульченко.
Переможцем змагань став засуджений Мінім Максим. Цей хлопець за 14 років, перебуваючи на свободі, займався своєю улюбленою справою – кулінарією. Спочатку працював барменом та кухарем у місцевих кафе, а згодом став шеф-кухарем ресторану.
– Потрапивши у колонію, я не залишив свою улюблену справу – працюю кухарем у їдальні для засуджених і маю можливість готувати якісну і смачну їжу. Участь у цьому конкурсі дала мені змогу продемонструвати лише невелику частину моїх кухарських здібностей. Найбільше подобається готувати страву іспанської кухні – стейк «Ті-Боун», що запікається у спеціальній пічці «Хоспер». Але крім цього можу готувати ще безліч страв різних країн світу, – розповідає переможець.
Переможців та учасників змагань нагородили грамотами, медалями та подарунками