Приватний підприємець і волонтер Олена Оніпко разом із своїми знайомими і подругами Світланою Диченко, Наталією Прохоровою, Олесею Владіміровою, Аліною Піскарьовою, Риммою Яковлєвою за активної підтримки Єдиного координаційного центру з надання допомоги виготовляє сухі борщові набори для бійців-земляків. Адже солдат, окрім того, що має зброю, повинен ще й бути ситим, переконані волонтерки.
– Усі небайдужі жителі із Великих Сорочинець, Великої Обухівки, Декабристів, Петрівець та інших сіл і селищ привозять до нас капусту й буряки, моркву й цибулю, часник і спеції, одним словом, у кого що є, – розповідає Олена Оніпко. - Із цих продуктів ми й виготовляємо сухі заготовки. Спочатку нарізаємо, натираємо, шинкуємо овочі, а потім сушимо в електросушилках, які допоміг знайти волонтер Саша Андрунь, а придбав приватний підприємець Роман Приймаченко.
За словами Олени Оніпко, процес сушіння овочів повністю контролюється. В одному вже укомплектованому пакеті, розрахованому на 10 літрів води, є 3 пакетики томатної пасти, пакетик із сіллю, із спеціями та зеленню (зелена петрушка, кріп, перець мелений, лавровий лист, часник) і сухий набір (капуста, морква, буряк). Картоплю не сушать, бо вона втрачає свої якості та погано розварюється. Картоплю і тушонку бійцям привозять волонтери. "Військовий борщ" відповідає як армійським вимогам, так і домашнім: пакунок компактний, гарно переносить доставку і зберігання певний час, а також калорійний, крім того, страва виходить свіжою, корисною і смачною, майже як удома.
До теми