Того дня з 8 ранку в ЕтноЕкоАгроСадибі «Лялина Світлиця» три учасниці з різних областей України готуватимуть по три різновиди борщу в глиняних горщиках.
Вхід на захід буде безкоштовним, тож посмакувати старовинними борщами зможуть усі бажаючі.
Куратор фесту, Олена Щербань, розповідає, що покуштувати страву можна буде на будь-який смак. Полтавцям і гостям обласного центру пропонуватимуть борщ скоромний (з м’ясом), пісний, особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто випробованою часом технологією приготування).
Туристів частуватимуть борщем із ребром, грушками, полуницею, свининою, рибою, "бабусиним борщиком". Родзинкою стане особливий борщ, із секретним інгредієнтом.
– В рецептуру входить «борщовий» набір продуктів: курка, зелень, картопля, морква, капуста, цибуля, помідори, сметана, яйця, сало, зелень, сіль, перець гіркий. Але буде у страві ще один секретний інгредієнт, борщу з яким ви точно ніколи ще не куштували. Завітайте на Фест-Квест, буде цікаво, смачно та весело! – закликає Олена Щербань.
Нагадаємо, минулого літа у Опішні уже відбувався фестиваль борщу. Там пригощали борщем із полуницею.