«Смачна країна» з Костянтином Грубичем – у Полтаві

Суспільство
Андрій Іванов12 листопада 2015 о 14:001436 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Смачна країна» з Костянтином Грубичем – у Полтаві
Телеведучий відкриє рецепти приготування унікальних українських страв

«Смачна країна» з Костянтином Грубичем – у Полтаві

Чи знаєте ви, як приготувати «вугільну каву»? А «гартовану юшку» чи «цілющі голубці»? Впродовж двох днів полтавчани матимуть нагоду записати рецепти простих, а головне недорогих українських страв від відомого телеведучого Костянтина Грубича. У п’ятницю, 20 листопада о 14.00 у Полтавській обласній бібліотеці ім. Котляревського відбудеться презентація нової кулінарної книги Кості Грубича «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». А в суботу, 21 листопада, о 17:00 у «Villa Крокодила» (провулок Первомайский, 20б) на відвідувачів чекає кулінарний майстер-клас. Костя продемонструє, як готувати смачну і корисну страву – слобожанські «Фаршировані гарбузи». Вхід на події – вільний.

Кілька років Костянтин Грубич проводив телезйомки у найвіддаленіших селах та містечках, досліджуючи гастрономічні особливості різних областей України. Кращі кухарі, ресторатори та просто небайдужі гурмани Закарпаття, Львівщини, Донбасу, Тернопільщини, Київщини, Криму вчили ведучого готувати унікальні страви, рецептура яких передавалася з діда-прадіда. Як виявилося, українські кулінарні традиції – дуже багаті, а наша країна справді смачна!

Усі «кулінарні трофеї» Грубич виклав на трьохстах сторінках своєї нової книги «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Тут є фірмові рецепти від знаних українських шеф-кухарів, шедеври народної кулінарії, чимало призабутих традиційних страв, що їх їли українці протягом багатьох століть... Частину з описаного у «Смачній країні» Костя нещодавно приготував під час відкритих майстер-класів у Львові, Києві, Тернополі, Ужгороді, Житомирі, Чернівцях, Івано-Франківську і навіть на Донеччині під час Першого фестивалю вуличної їжі у Краматорську. На черзі – рідна для Кості Полтава, де Грубич розповість, як готувати «Фаршировані гарбузи» за рецептом харківського етнографа Валентини Овод.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter