Зелень
Улітку зелень зберігають переважно в холодильнику, або в темному та прохолодному місці у відкритому вигляді. Але через деякий час вона починає жовтіти та зрештою в’яне. Тому купивши на овочевому ринку пучок петрушки, її необхідно промити водою і кінчиками догори покласти в скляну банку і закрити кришкою. Яскравий зелений колір та пружність петрушка зберігатиме протягом двох тижнів.
Фрукти та овочі
Яблука також потрібно зберігати окремо в невеликих пластикових контейнерах. У таких умовах фрукт виділяє вуглекислий газ і зберігає собі життя.
Досить часто на ринках продають огірки, які вирощують у парниках, а не на домашніх грядках. Із часом вони в’януть та втрачають пружність. Незалежно від того, де був вирощений овоч, необхідно кожен окремо в немитому стані загорнути в серветку чи паперовий рушник і лише тоді покласти в пакет до холодильника.
Помідори варто зберігати не в холодильнику, а за кімнатної температури, оскільки під впливом холоду вони швидше псуються.
Купуючи банани, кожен помічав, що з часом вони набувають коричневого кольору та згнивають. Щоб уникнути псування, треба кінець фрукта (не там, де хвостик) загорнути в харчову плівку, або фольгу і покласти у вільний куток на вашій кухні, де вони будуть зберігатися при кімнатній температурі. Банани почнуть темніти лише через тиждень після такого зберігання. Проте до того часу ви встигнете їх з’їсти.
Картоплю та буряк зазвичай ми залишаємо на балконі або в підвальних приміщеннях. Із часом від неї з’являється неприємний запах, бо овочі починають гнити. Буряк із картоплею треба зберігати разом у пакеті, який бажано покласти в шафу або темне місце. Буряк дуже добре вбирає в себе вологу, цим самим не дозволяє картоплі розпочати процес загнивання.
Моркву також не слід тримати на балконі, бо за кілька днів після її придбання на ній з’являються темні плями і вона стає немов гумова. Щоб уникнути псування, покладіть овоч в пакет та насипте туди лушпиння з цибулі. Лише після цього відправляйте до холодильника. Таким чином морква збереже свою пружність та яскравий колір.
Молочні продукти
Молочні продукти, такі як молоко, кефір, йогурт чи сироватка, необхідно зберігати суворо у вертикальному положенні. Така порада буде дієвою навіть тоді, коли ємність із продуктом вже встигли відкрити. Наприклад, коли відкривається пакет із молоком, туди миттєво потрапляють бактерії. Якщо пакет покласти до холодильника в горизонтальному положенні, то ці бактерії розповсюдяться в молоці швидше, аніж у вертикальному, де вони залишаються лише на поверхні. Тож у вертикальному положенні молоко збережеться на кілька днів довше.
Сир прекрасно збереже свіжість, якщо його зріз змастити вершковим маслом, яке запобігає утворенню скоринки. Також за допомогою пергаментного паперу обгорніть сир і покладіть до холодильна. Пергамент завадить потраплянню вологи до сиру та не дозволить плісняві з’явитися на його поверхні.
Загалом молочні продукти краще класти до основної частини холодильника, оскільки на дверцятах температура охолодження значно вища.
Яйця та вироби з борошна
Якщо курячі яйця класти на середню полицю холодильника, то вони зберігатимуться на 3-4 тижні довше за термін, зазначений на упаковці.
Коли ви їдете з дому на кілька днів, хліб та решту виробів із борошна можна не викидати, а покласти до контейнера і зберігати в холодильнику. Якщо хліб встиг зачерствіти, потріть його кубиком льоду, а потім поставте в заздалегідь розігріту духовку на 12 хвилин. Хліб набуде свіжого вигляду та духмяності.
Якщо ж продукт покрився цвіллю та зіпсувався, необхідно його негайно викинути та продезінфікувати холодильник, оскільки цвіль може перебратися на інші продукти.
Зубок часнику, залишений на дверцятах, прибере неприємний запах у холодильнику.