Гуртожитки планують передати в комунальну власність до 2015 року

Новини
Валентина Зайченко24 листопада 2010 о 15:091191 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Гуртожитки планують передати в комунальну власність до 2015 року
Гуртожитки планують передати в комунальну власність до 2015 року Фото: minjkg.gov.ua Міністерство житлово-комунального господарства розробило  законопроект «Про Загальнодержавну цільову програму
Гуртожитки планують передати в комунальну власність до 2015 рокупередачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2010-2014 роки”.

Орієнтовний обсяг фінансування, визначений за місцевими програмами передачі гуртожитків, становить 1221,52 млн  грн.

Гуртожитки передадуть за держпрограмою, яка не потребує прийняття додаткових нормативних актів. Програма встановлює механізм, порядок і послідовність дій сторін, що беруть участь в процесі прийому-передачі гуртожитків, згідно з вимогами і особливостями законодавства з питань передачі об'єктів права державної та комунальної власності, а також закону «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків».

Програма містить графік передачі в комунальну власність тих гуртожитків, на які поширюється дія цього закону. Програма враховує гуртожитки державної форми власності, які були передані в територіальну власність громад в 2010 році.

Крім цього, до програми включені і гуртожитки, які відповідно до закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» були передані в 2010 році в територіальну власність громад.

Законопроектом передбачено виділення місцевим бюджетам держкоштів на виготовлення необхідної технічної документації та проведення капітального ремонту. Органи місцевого самоврядування на підставі проектної документації та опосередкованої вартості робіт у регіоні розраховують необхідні обсяги фінансування.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter