Полтавський депутат Кривчун розповів, чому нардеп Левцун йому не допомагає

Новини
Валентина Зайченко25 листопада 2010 о 14:152759 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський депутат Кривчун розповів, чому нардеп Левцун йому не допомагає
Руслан Кривчун, колишній депутат міськради, проти якого порушена кримінальна справа, розповів, що не користується допомогою впливових родичів, бо вірить, що вирок буде справедливим.

Руслан КривчунРуслан Кривчун Нагадаємо, депутата 5-го скликання звинувачують у тому, що він вистрелив у свого сусіда гумовими кулями, через що той втратив палець на нозі. 18 листопада відбулося чергове слухання справи,  про подробиці якого був опублікований матеріал на сторінках сайту.

Випадок широко обговорювався у полтавських та всеукраїнських ЗМІ, адже справа набула розголосу, бо в ній фігурує народний обранець.

Ні для кого не секрет, що Руслан Кривчун, крім того, що сам депутат, ще й має родича Володимира Левцуна, народного депутата України. Кривчун був одружений на його доньці Ілоні, з якою мають сина, за якого власне, і заступався у Новорічну ніч Руслан, результатом чого стала кримінальна справа. У багатьох виникало питання, чому ж справа все ж таки не закрита, якщо у підсудного така впливова рідня. Чому у порушенні кримінальної справи спочатку було відмовлено та чи це не результат впливу на правоохоронні органи. Ці питання ми поставили самому Руслану. Про відмову у порушенні кримінальної справи

– Справа була порушена через 10 днів після випадку. Головним доказом нібито навмисного нанесення тілесних ушкоджень вважали слід від кулі в стіні на рівні метру від підлоги. Нібито це доводило, що я стріляв не вниз та угору задля попередження, а стріляв прямо перед собою, щоб влучити у людей, – говорить Руслан Кривчун. – Протягом двох місяців слідство повинно було довести це або спростувати. Але якщо дослідити цей слід, явно видно, що він утворився від рикошету. Рішення про порушення криміналної справи скасували.  Але згодом кримінальну справу знову порушили незаконно, бо рішення суду про її скасування ще діяло. За нові виявлені факти представили старі, а саме – знайдений слід в стіні. Хоча його знайшли відразу після випадку. Потім через 10 місяців після випадку була знайдена зайва куля. А кулі та гільзи, що були знайдені відразу, чомусь загубилися. Тому неможливо тепер довести що зайва куля не співпадає зі знайденими. З ходом другого розслідування мене ніхто не ознайомлював, на слідчу я писав скарги з приводу порушення моїх прав.

Щодо впливового родича Володимир Левцун, тесть Руслана КривчунаВолодимир Левцун, тесть Руслана Кривчуна

– Якби я звертався за допомогою, то й справи б ніякої не було. Але я цього не роблю. А Володимир Левцун дуже принципова людина, він за таке не береться. І я його не прошу, бо вірю у верховенство права, у свої сили та справедливість, – говорить Руслан Кривчун. – Я дійду до кінця, захищаючи свої права та правду. Бо те, що сталося – випадковість, а не навмисні дії задля завдання шкоди. Я захищав свого сина та себе, зробив попереджувальні постріли угору та вниз. Тому потрапив у палець на нозі сусіда, а не у життєво важливі органи. Якщо потрібно буде, звернусь до Верховного Суду та Європейського Суду по правам людини.

Постраждалий у нападі на його фотосалон звинувачує Руслана Кривчуна, міліція винних не знайшла

Відомо, що влітку 2008 року, через півроку після випадку стрілянини, на фотосалон по вулиці Куйбишева був здійснений напад групою невідомих осіб. Фотосалон належав родині постраждалого від кулі Костянтина Коваленка. За словами Коваленків, нападники побили їх та сказали, що це помста за вимагання моральної шкоди по справі Кривчуна. Після суду прямо у залі підсудний Руслан Кривчун та потерпілий Костянтин Коваленко ледь не посварилися. Потерпілий почав вигукувати фрази Кривчуну «За матір будеш відповідати!», маючи на увазі те, що нібито за вказівкою Кривчуна був здійснений напад на фотосалон та побита мати Костянтина Коваленка. Але Руслан Кривчун заперечує причетність до цього випадку.

Тепер на місці фотосалону – магазин зброїТепер на місці фотосалону – магазин зброї

– Я нікого не наймав і сам туди не ходив, та і навіщо це мені. Адже я навіть не можу змусити їх забрати заяву, бо це ні на що не вплине. Навіть якщо заяву заберуть, справу все одно не закриють, – відповів Руслан Кривчун.

В свою чергу він припустив, що власники салону могли самі імітувати погром, щоб виправдати майже 200 тисяч гривень, які вони хочуть отримати за моральну шкоду.

До речі, свою діяльність родина Коваленків змінила. Тепер у приміщенні, де був фотосалон, знаходиться магазин зброї.

– Винні у нападі на фотосалон знайдені не були, – повідомив Юрій Сулаєв, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України у Полтавській області.