У Полтаві та області дітей називають Анфісами та Самуїлами

Новини
Ніна Король26 листопада 2010 о 13:131120 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві та області дітей називають Анфісами та Самуїлами
Батьки вибирали для Ярослави давновідоме історичне ім'я Імена  Анастасія, Анна, Софія, Єлизавета, Марія, Катерина, а також Олександр, Максим,
У Полтаві та області дітей називають Анфісами та СамуїламиВладислав та Дмитро очолили рейтинг популярності в Україні, й у Полтаві зокрема, за останні два роки.

За даними відділів РАЦС у Полтаві та області, у 2009 році та за 9 місяців цього року найпопулярніші жіночі імена: Анастасія, Анна (Ганна), Софія, Марія, Дар’я (Дарина, Дарія), Єлизавета, Катерина, Вікторія, Аліна, Вероніка, Кристина (Христина), Юлія, Олександра, Валерія, Діана.

І ще чоловічі: Олександр, Максим, Владислав, Дмитро, Артем, Іван, Ілля, Микита, Данило, Кирило, Андрій, Єгор, Назар.

Має місце тенденція називання немовлят іменами, які були популярними в 50-70-ті роки (Уляна, Анфіса, Василина, Степан, Тимофій).

Все   частіше   новонародженим   дітям батьки присвоюють біблійні   імена –   Адам,    Єва,      Мойсей,  Давид,  Каїн,  Самуїл,   Лука, Аврам, Рувим, Рахіль, Сара, Магдалина.

Набирають популярності і випадки присвоєння немовлятам подвійних імен.  Близько 20% склали іноземні імена.

Раніше дітей часто називали ім’ям, яке відповідало дню янгола чи керуючись сімейною традицією. Значенням імен приділяли багато уваги.

– Якими б не були ваші спонукання, постарайтеся перш за все подбати про щасливу долю вашої дитини, яка дуже залежить від того, як її ім’я буде поєднуватися з іменем по-батькові. У вас є свобода вибору, – говорить Вікторія Беспалько, заступник начальника Головного управління юстиції у Полтавській області начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану. – Краще, якщо ім’я легко вимовляється і запам’ятовується як саме по собі, так і з ім’ям по-батькові.

Нині психологи та юристи не радять називати сина іменем батька, наприклад Олександр Олександрович, чи доньку на честь матері. Це надає характеру дитини нестійкості, підвищеної емоційності, зайвої дратівливості.

– Пояснюється це тим, що дитина багато чого й так успадковує від батьків, і добре, якщо кращі якості, але частіше буває навпаки, – каже Вікторія Володимирівна.

Повторення батьківського імені сприяє розвитку негативних якостей.

Не варто називати дитину на честь покійних близьких, щоб не наражати на повторення небажаних колізій померлих родичів.

Якщо ваше прізвище довге, не вибирайте імені з багатьох складів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter