У Полтаві Антимонопольний комітет влаштував День відкритих дверей

Новини
15 грудня 2010 о 18:151368 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві Антимонопольний комітет влаштував День відкритих дверей
Володимир Оніщенко Сьогодні в Полтавському територіальному відділення Антимонопольного комітету України День відкритих дверей.
Голова Полтавського відділення АМКУ Володимир Оніщенко провів підсумкову прес-конференцію стосовно діяльності цього відділення за 2010 рік.

– Цього року надійшло 99 заяв від фізичних осіб та суб’єктів господарювання, прийнято особисто керівництвом відділення 35 громадян, – повідомив Володимир Михайлович. – До нас звертаються здебільшого фізичні особи, а юридичні - дуже рідко – вони частіше домовляються між собою. За рік накладено штрафу на 1 мільйон 70 тисяч 240 гривень, сплачено до бюджету 941 тисяча 902 гривні.

Побільшало випадків неякісної конкуренції, коли цукор фасують в упаковку 800 грам і рекламують як найдешевший чи продають під виглядом плавленого сирка «Дружба» сиркову масу.

Ми постійно моніторимо ринки продуктів, але тут важко щось виявити. Підприємці, що сплачують єдиний податок, не звітують свої статистичні дані, тому у повній мірі оцінити цей ринок практично неможливо. Нас цікавить також ринок ритуальних послуг, в Кременчуці ми наклали на спецкомбінат 17 тисяч гривень штрафу, тепер працюємо над ринком цих послуг у Полтаві та інших населених пунктах області.

Надважким є ринок комунальних послуг та ЖКГ. Я б особисто виключив би інвестиційну складову із тарифів – тобто за кожний квадратний метр кожна людина платить на розвиток приватного підприємства. Зараз перевіряємо дві керуючі компанії, що надають ЖКГ-послуги в Кременчуці. Там керівники отримують зарплати навіть по 10 тисяч гривень, а роботи майже не проводять. Але маю надію новий мер вирішить ці проблеми.

Полтавське тервідділення лідирує в Україні

– По всім показникам наше відділення лідирує в Україні серед структур Антимонопольного комітету, – сказав Володимир Оніщенко. – Цього року Полтавське тервідділення виконало два доручення Президента України. Перше полягало в контролі та підтримці колег в роботі із ринками зерна та борошна по всій Україні. Друге доручення стосувалося полтавської компанії, яка з серпня по листопад ввезла до України 1,5 мільйона тон нафтопродуктів, але ввізного мита, акцизного збору та ПДВ не сплатила. З них – 408 тисяч тон азербайджанської нафти, яка була поставлена на Кременчуцький НПЗ, а все інше – це світлі нафтопродукти (дизпаливо, бензин А-98, А-95, А-92 і частина А-80) і більше 2 тисяч тонн пічного палива. Митна служба розмитнила їх посилаючись на рішення судів, а тому у нас претензій до "Лівели" фактично немає Автозаводський суд Кременчука своїм рішенням дозволив завозити до країни нафтопродукти без сплати до бюджету податків. Втрати для України оцінені не в один мільярд гривень, зараз триває комплекса державна перевірка.

За порушення тендеру будуть відповідати і чиновники

Під час прес-конференціїЗ 1 січня 2011 року за порушення законодавства стосовно тендерних закупівель будуть відповідати не лише підприємці, а й державні органи влади.

– Відповідальність буде не лише адміністративна, а й кримінальна, – повідомив Володимир Оніщенко. – Взагалі, я вважаю, що у порушеннях стосовно тендерів на 90% винні органи влади, адже вони повинні ефективно використовувати кошти, не залежно чи це державна установа, чи комунальна. Бо саме розпорядники надають попередню оплату підприємствам, які не мають відповідного обладнання, кількості робочої сили та коштів на рахунку. Нам дуже допомагають у таких перевірках СБУ, УБОЗ, ГУ МВС та прокуратура.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter