У Полтаві навала штучних ялинок

Новини
15 грудня 2010 о 16:071181 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві навала штучних ялинок
Ялинок із лісових господарств у Полтаві ще не знайти, хоча трапляються поодинокі випадки «нелегального» продажу.
– Ще рано для масового продажу ялинок, – пояснила продавець ялинкових прикрас на ринку «Алмазний». – За два тижні вона обсипеться. Ми вже замовили дві сотні, але завеземо їх 24 грудня. Хоч справжніх ялинок ще немає, але продавці вже активно продають штучні. – У нас метрова ялинка за 75 гривень, – закликала продавець на ринку «Центральний». – У магазині і за 125 таку не придбаєш.

Штучних ялинок на ринках Полтави досить багато, але здебільшого вони однотипні та невеликі.

А в одному із торгових центрів вибір цих синтетичних лісових красунь сягав понад 35 видів.

– У нас ялинки досить різні, – розповів Сергій, продавець-консультант. – Ціна варіюється від 200 гривень за метрову ялинку до шести тисяч за 5-метрову. Також покупець може вибрати ялинку чи сосну, просто зелену чи із фарбуванням «під сніг», пухнасту чи не дуже. Країни виробництва представлені дві: Китай та Україна. Всі вітчизняні виробляються на одному заводі, тому якість однакова. Вироби сертифіковані, навіть зазначено, що їх обробили спеціальним протипожежним розчином. Але пластик ялинок добре горить, тому експерименти із свічками чи бенгальськими вогнями не потрібно проводити. До двох метрів у висоту ялинки складаються до стовбура, тобто гілочки піджимаються і хрестовина складається, а у вищих дерев секційно розкладається ще й стовбур. Так що місця для зберігання багато вони не займають.

Звичайно, штучна ялинка не вповні заміняє справжню, але збереже не одну деревину від знищення.

– Метрову ялинку купила 5 років тому за 28 гривень, – розповіла Тетяна, полтавка. – Навіть не думала, що вона так довго буде у нас. Ялинка в гарному стані, гілки на місці, хвоя не випадає, не вицвіла. Одне лише треба зауважити, що гілочки дуже тендітні, не витримують важких радянських прикрас – гнуться. Тому ми вішаємо легкі китайські іграшки. Помітила, що подібні ялинки зараз коштують по 50 гривень. А для запаху завжди кладемо біля штучної гілочки справжню – щоб був запах, був ефект «присутності». Головне у штучній ялинці – це не загубити підставку, бо потім доведеться щось вигадувати власноруч.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter