Травмовані на льоду полтавці можуть судитися з ЖЕДами

Новини
Таня Цирульник23 грудня 2010 о 13:36653 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото: borvisti.com.ua Найскладніша ситуація у Полтаві в дворах багатоповерхових будинків, за прибирання яких від льоду та снігу несе ЖЕД.
Там прибирати нікому, бо в спальних районах мало офісних приміщень та магазинів, власників яких можна було б зробити «крайніми».

Як відшкодувати гроші, витрачені на лікування травм, отриманих біля свого ж помешкання, журналісти дізнавались у правознавців.

На думку юристів, на лікування зламаної кінцівки чи струс головного мозку можна спробувати відсудити у комунальників кошти.

– Обов’язково подбайте про докази, – консультує Леся Любомирівна, юрисконсульт. – Якщо викликали «швидку допомогу» – візьміть довідку на станції, о котрій годині й куди було здійснено виїзд. Якщо «103» набирали не ви, попросіть тих людей бути свідками на суді. Можна зробити фото місця події – не тільки самого льоду, а щоб було видно весь пейзаж. У травмпункті візьміть медичну довідку з датою. Обов’язково визначайте ціну позову, адже суд може просто визнати дії працівників ЖЕД неправомірними без виплати грошової компенсації. Указуйте суму завданого вам збитку: скільки потрібно на відновлення здоров’я та компенсацію моральної шкоди. Опишіть, що поки знаходилися на лікуванні, вам телефонував ваш керівник, у лікарню близькі не могли прийти, був порушений нормальний життєвий ритм.

На думку юристів та фахівців з Держгірпромнагляду, якщо травмування сталося під час дороги на роботу, це не може бути виробничою травмою. Тож стягнути кошти з роботодавця, крім лікарняного, не вийде. А от подати у суд на ЖЕД, який не почистив тротуару і викликати у якості співвідповідача або третьої особи міське управління ЖКГ, котре не проконтролювало ЖЕД, цілком реально.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter