У Полтаві планують створити центр для дітей-інвалідів

Новини
30 грудня 2010 о 14:591053 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві планують створити центр для дітей-інвалідів

Олександр МамайОлександр Мамай На прес-конференції міський голова Олександр Мамай розповів про плани створення міського центру для дітей-інвалідів.

– Ми плануємо в наступному році організувати такий центр, – розповів Олександр Федорович. – Вже і приміщення знайшли на вулиці Калініна, 27а. Це колишній дитсадок, там є два великі напівпідвальні приміщення. В одному ми зробимо тренажерний зал для реабілітації та відновлення, а в іншому – водний кабінет із душами Шарко та іншими процедурами. За весь ремонт фахівці просять 11 мільйонів, але підключивши своїх спеціалістів, думаю, що і 5 мільйонів нам вистачить.

В місті близько 400 дітей-інвалідів і багато громадських організацій, які опікуються над 15-20 особами. Ми пропонуємо зробити єдиний центр, в якому будуть не лише вихователі та психологи, а й лікарі – щоб в одному приміщенні дитина пройшла повний курс необхідний процедур. Бо якщо із міського бюджету фінансувати Монтессорі-центр та ще із десяток подібних організацій, то виходять великі витрати. Також в планах придбання спеціальних мікроавтобусів, які будуть виконувати функцію таксі для дітей-інвалідів і будуть привозити їх до центру. Планів багато, залишається лише впроваджувати їх в життя.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter