Полтавському тризубівцю інкримінують підпал запорізького офісу КПУ у 2009 році

Новини
24 січня 2011 о 14:531547 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавському тризубівцю інкримінують підпал запорізького офісу КПУ у 2009 році
Полтавському тризубівцю інкримінують підпал штабу КПУ у 2009 році. Фото із сайту my.mail.ru Журналістам «Кола»  поспілкувалися із керівництвом обласного осередку ВО «Тризуб» у Полтаві з приводу затримання їхнього активіста.

Ігор Загребельний – голова Полтавського обласного загону ВО «Тризуб», – повідомив представник цієї громадської організації. – У п’ятницю з ним тричі спілкувалися правоохоронні органи, які приходили до студентського гуртожитку. А останнє спілкування о 19 годині завершилося арештом хлопця. Його тримаються у СІЗО в місті Запоріжжя. Спочатку затримали на три дні, а потім збільшили термін затримання до 10 діб. У вівторок відбудеться засідання суду, яке визначить чи відпустити Ігоря на підписку про невиїзд, чи залишити у в’язниці. Інкримінують йому підпал у 2009 році офісу Комуністичної партії України в Запоріжжі. Дали державного адвоката, але ми його замінили на більш дієвого.

Ігор Загребельний. Фото із сайту credo-ua.orgІгор Загребельний. Фото із сайту credo-ua.org

Ігор Загребельний – студент 5 курсу Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, неоднарозовий учасник та переможець олімпіад із філософії, грунтовно займається питанням християнства та націоналізму.

– Ігоря вже звинувачували у підпалі – але у підпалі штабу Партії Регіонів у Полтаві, – розповів представник ВО «Тризуб». – Потрапив не у той час і не в те місце. Тоді дали три роки умовно. Після цього випадку Ігор почав займатися ще більше науковими аспектами, збирався до аспірантури, писав багато статтей про християнство та духовність, підготував власну збірку до друку. У нього мама інвалід, є маленька сестричка, і як кожній нормальній людині проблем із законом не потрібні. Він сповідує греко-католицьку віру, відвідував церкву, дуже набожна людина. Ми як організація розцінюємо це як провокацію. По справі стосовно підпалу офісу КПУ Ігор проходить один, але ж «тризубівців» масово почали заарештовувати по всій Україні.

Нагадаємо, що полтавська міліція до арешту «тризубівця» не причетна. У прес-службі Управління СБУ Полтавської області порадили звертатися до міліції, адже вони цими справами не займаються.

У відділі зв’язків із громадськістю Головного Управління МВС України в Запорізькій області повідомили, що ситуацію стосовно арешту Ігоря Загребельного прокоментувати не можуть.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter