Центр Полтави незабаром може потонути в нечистотах з каналізації

Новини
25 січня 2011 о 17:571591 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Полтававодоканал попереджає про можливість екологічної катастрофи. Фото із сайту www.ck.mns.gov.ua Полтавська каналізаційна мережа не ремонтувалася капітально із радянських часів, а ресурс її використання вже давно вичерпано.

– Понад 13 км водопровідно-каналізаційних мереж у Полтаві внаслідок зношення знаходяться в аварійному стані та потребують термінової реконструкції, – повідомив виконуючий обов’язки генерального директора КП «Полтававодоканал» Анатолій Сердюк. – Підприємство розробило комплексну програму розвитку і реконструкції системи водовідведення в Полтаві, проте, знаходячись у складному фінансовому стані, вирішити власним коштом проблему не має можливості. Руйнування колекторів кожної миті може набути обвального характеру, що паралізує життя обласного центру та призведе до екологічної катастрофи.

Особливо зношена мережа в центрі Полтави.

– Вся частина водопровідно-каналізаційної мережі, що знаходиться в центральній частині міста, перебуває в зношеному на 80 % стані, – розповів Олександр Мєлкозьоров, начальник відділу зв’язків із громадськістю КП «Полтававодоканал». – Усі конструкції, що побудовані у 60-х роках ХХ столітті, складаються із залізобетонних труб, що через агресивне середовище вже попсувалися. Ресурс мережі радянських часів вже вичерпався і прослужив по 2-3 терміни понад норму. Через це у центрі міста часто трапляються провали колекторів, бо бетон вже зруйновано, а залізний каркас вже не витримує такого навантаження. Тому потрібно робити терміновий капітальний ремонт.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter