Двох полтавських міліціонерів звинувачують у вимаганні хабара у розмірі 1000 доларів

Новини
29 січня 2011 о 14:061411 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Двох полтавських міліціонерів звинувачують у вимаганні хабара у 1000 доларів. Фото ukranews.comЗа отримання хабара одного міліціонера Октябрського райвідділу м. Полтава затримали та ще одного міліціонера розшукують.


– У місті Полтава працівники СБУ спільно з представниками Обласної прокуратури затримали 29-річного капітана міліції, працівника Октябрського райвідділу, та оголосили в розшук його 26-річного спільника, старшого лейтенанта  міліції, працівника цього ж райвідділу, за вимагання та отримання хабара у розмірі 1000 доларів США через посередника за непритягнення до кримінальної відповідальності одного з мешканців міста, – розповіли у відділі зв’язків із громадськістю УМВС України у Полтавській області. – Наразі за вказаним фактом Обласна прокуратура та інспекція по особовому складу УМВС Полтавщини проводять додаткову перевірку. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України (вимагання та отримання хабара). Триває досудове слідство.

Стаття 368. Одержання хабара

2. Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара, – карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter