Проти перевізників Полтави порушили справу за високу ціну на проїзд

Новини
Валентина Зайченко2 березня 2011 о 18:251202 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з livedv.ruНещодавно обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету порушило справу проти перевізників Полтави щодо підвищення ціни за проїзд.




В антимонопольному комітеті вбачають у діях перевізників узгоджені анти конкурентні дії.

– Ми провели дослідження, перевірили документи перевізників і обґрунтування. Вважаємо, що є порушення. Справа порушена поки що тільки по суб’єктам господарювання. Але у ході розслідування можуть бути виявлені ознаки порушень і з боку органів місцевого самоврядування. В такому випадку будемо рекомендувати понизити ціну за проїзд до економічно обґрунтованого рівня, – розповів Володимир Оніщенко, голова обласного відділення АМКУ.

Як раніше повідомляв Володимир Оніщенко, на його думку, рішення про підвищення тарифів для перевізників депутатами приймалося на емоціях.

Нагадаємо, з 5 лютого перевізники підвищили ціну за проїзд з 1,25 до 2 гривень.

Пізніше, фахівці обласної адміністрації повідомляли, що ціна надто висока. Олександр Удовіченко, голова обласної адміністрації признався, що з цього приводу йому навіть радили звертатися до прокуратури. Але він намагається у мирних переговорах з міським головою Полтави вирішити питання ціни на проїзд.

Нещодавно сам Олександр Мамай повідомив, що ціна за проїзд може знизитись до 1,75 гривні.