У Полтаві у двокімнатній квартирі живуть двоє батьків і 11 дітей

Ситуація
Таня Цирульник3 березня 2011 о 11:221683 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Родина Бринових Фото Юлії Деркач Покращити житлові умови полтавської родини Бринових обіцяли кілька полтавських мерів та губернаторів.

Також це питання перейшло «у спадок» Президенту України Віктору Януковичу від Віктора Ющенка. В очікуванні простору на 29 квадратних метрах тісниться родина, у якій 11 дітей.

Черга йде, діти ростуть

На квартирну чергу родина Бринових, де виховувалося на той момент четверо дітей, стала ще у 1995 році. З того часу сім’я поповнилася ще сімома дітьми. А от житлові умови уже 17 років незмінні.

Якщо мінімальна державна норма житлової площі на одну людину становить 7,8 метрів, то у цій родині на одну особу припадає 2,2 метри.

–  У 2008 році нам обіцяли надати дві квартири по вулиці Героїв Сталінграду, – згадує Людмила Бринова. – У цьому будинку ми просили увесь майданчик на першому поверсі, де розміщувалося чотири квартири. Якщо брати державну норму 13,65 метрів на чоловіка – то ще 10 метрів і недобір би був. Валерій Асадчев, екс-губернатор, нам тоді обіцяв, що чотири квартири нам дадуть. Але нам запропонували лише дві квартири, причому після перепланування їх велося так, аби максимально збільшити житлову площу за рахунок відсутності коридору, кладовок, зменшення ванної кімнати. Кухню нам пропонували шість метрів – але ж ми там усі не помістимося. Потім і цих двох квартир не дали. Розпорядження від Президент Віктора Ющенка вирішити наше житлове питання отримував і екс-міський голова Андрій Матковський. Він нам тоді сказав, що надасть житло після того, як забезпечить 32 багатодітні родини, які стоять перед нами у черзі.

Два роки тому квартину в новозбудованій багатоповерхівці та автомобіль обіцяла родині Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Про авто навіть була опублікована інформація в «Урядовому кур’єрі». Оббиваючи пороги чиновників, полтавці чули обіцянки, що старенький БМВ уже у Полтаві на митниці, що «скоро дадуть» і врешті-решт зневажливе «не вірте, то політичний піар».

– Минулого тижня ми були на прийомі у Олександра Мамая, міського голови, – розповіла Людмила Бринова. – Нам Олександр Федорович пообіцяв, що він особисто, місто та облдержадміністрація виділять кошти. Маємо надію, що через місяць – два таки отримаємо квартиру.

У черзі на отримання житла у Полтаві – 164 багатодітних родини. З них вісім родин, у яких 8 і більше дітей.

Рухається черга поволі. Перед виборами – жвавіше.

–  У 2009 році п’ять сімей отримали ордери на квартиру, у 2010 – десять, з початку цього року у нове помешкання в’їхала одна родина, – повідомила Ольга Жаботинська, головний спеціаліст відділу обліку та розподілу житла міськвиконкому. Усі – у порядку черги. Згідно статті 48 Житлового кодексу України, норма житлової площі на людину коливається від 7,8 до 13,65 квадратних метрів. можна сказати, що у останні роки родини отримують квартири з більшим метражем на людину, ніж 7,8 квадратних метрів.

Довідка «Кола»

На Полтавщині 4886 багатодітних родин.

Наймешному члену родини Бринових 8 березня виповниться 2 роки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter