12 учасників із усієї області демонстрували професійному журі кондитерські вироби, а саме 12 тортів. Учні виконали теоретичні та практичні завдання, за результатами яких і визначили переможців.
– Перемога у цьому конкурсі булла досить важкою, – розповіла Юлія Прокоф’єва, учениця Полтавського вищого професійного училища імені А.О. Чепіги. – Є такі технічні елементи, якими потрібно дуже довго навчатися. На Всеукраїнському конкурсі, що відбудеться 18 квітня у Львові, ми плануємо зробити зовсім інший торт.
– Цей конкурс проходить вперше на всеукраїнському рівні, – розповіла Валентина Франчук, головний спеціаліст відділу загальносередньої та професійно-технічної освіти Голованого управління освіти у Полтавській області. – Раніше ми проводили конкурси професійної майстерності лише регіонального рівня. Технології не стоять на місці, є тенденції у кондитерській сфері. Наприклад, троянди вже відходять із моди, а досить популярним є лілеї. Тобто можна сказати, що торт, який сьогодні переміг, є наймоднішим серед інших.