Сьогодні у Полтаві біля обласної прокуратури мітингували пенсіонери

Ситуація
28 березня 2011 о 13:381147 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сьогодні у Полтаві біля обласної прокуратури мітингували пенсіонери
Пенсіонери сьогодні, 28 березня, вимагали повернення коштів, які вклали до кредитної спілки.
За словами мітингувальників, керівник спілки розрахувався  лише з 5% вкладників, які є його знайомими.

- Сьогодні до прокуратури прийшли люди, які вклали кошти до Кредитної спілки "Спілка пенсіонерів України", - розповідає Олександр, один з мітингувальників.  – Керівник цієї спілки, не розрахувавшись зі своїми вкладниками, відкрив іншу. Повернув гроші він лише 5% вкладників, які є його друзями. Усі інші отримали або 1% або взагалі нічого. Коли його викликали на суд, то він не являвся. А його адвокат говорив: «А я грошей не брав. І ви докажіть , що то його підпис». У нас у всіх іншого виходу немає, тому тут і стоїмо.

Пенсіонерка Ніна Коломієць вкладала гроші своєї мами, які тій повернули німці за перебування в концтаборі.

- Я вклала гроші моєї мами, - розповідає Ніна Коломієць. – Їй їх повернули за перебування в Німеччині. Вона розраховувала, що ми купимо за них житло. Щоправда, яке тут житло. Мені уже кілька років назад назначили операцію на видалення щитовидної залози. Але до сих пір не можу оперуватися, оскільки не маю коштів. Пенсія в мене всього 804 гривні. Я вже ходити не можу від болю. Виходить, що навіть німці 60 років назад гроші повернули. А наші – ні.

Працівники міліції стверджують, що повернути гроші всім ошуканим вкладникам неможливо.

- Проти 3-х таких кредитних спілок уже порушено кримінальні справи, - розповів Юрій Сулаєв, начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС в Полтавській області. - Один з таких керівників перебуває у слідчому ізоляторі. Люди справедливо виказують обурення проти керівництва цих спілок. Але тут потрібно зробити висновок, в першу чергу, самим вкладникам – що не слід співпрацювати не з державними спілками. Адже все це через бажання швидко отримати великі кошти, через що люди стають жертвами, йдучи на приманки цих спілок. На жаль, якби нам не хотілось, та повернути всім вкладникам гроші буде дуже складно. Але, звісно, керівники таких спілок кримінальну відповідальність понесуть. Але гарантії щодо повернення всіх коштів людям немає.  Зараз триває дослідча перевірка. Завдання працівників міліції та прокуратури  накласти арешти на майно керівників спілок. Але це мізер,  у порівнянні з тією сумою, що вони винні своїм вкладникам.