Голова Полтавської ОДА хабарників «не витягатиме»

Новини
5 квітня 2011 о 16:431452 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голова Полтавської ОДА хабарників «не витягатиме»
Під час прес-конференції Олександа Удовіченка, очільника Полтавщини, "Коло" попрохало його прокоментувати неоднозначні слова, сказані напередодні.


Вчора, під час апаратної наради в облдержадміністрації, Олександр Удовіченко, голова ОДА, прочитав підлеглим витяг з новини. В ній зазначалось, що голова Турківської райдержадміністрації (Львівська область) попався на хабарі. Коментуючи цю подію Олександр Удовіченко сказав присутнім дослівно: «Я вас витягувати не буду». Чи був у Олександра Васильович досвід «витягування» і що саме він мав на увазі, сьогодні журналіст «Кола» запитав його під час прес-конференції.

- У нас на Полтавщині була ситуація, коли теперішній голова райради Кобеляк працював директором місцевого водоканалу, - розпочав Олександр Удовіченко. – Стався нещасний випадок – майстер дільниці - жінка, та її підлеглі почали пішли вичищати каналізаційні стоки.  Один із них поліз у колодязь отруївся там випаруваннями сірководню. А потім його товариш прийшов на допомогу, і його спіткала ж така участь.  Третьою жінка намагалася врятувати своїх колег, але їй не вдалося. Останніх два робітники загинули, а того, який поліз першим, вдалося врятувати. До трагедії призвели непрофесійні дії майстра, адже саме вона керувала ситуацією та приймала рішення. Це і встановив суд. Зараз один з родичів загиблого вимагає притягнути до відповідальності голову райдержадміністрації, який тоді працював у водоканалі. Він був у мене на прийомі, і я буду захищати цього керівника району.

У випадках, коли чиновників ловлять на хабарах і вони справді винні, Олександр Васильович їх не захищатиме.

- Саме це я вчора і мав на увазі, - підкреслив керівник Полтавщини. – Вони мають підбирати таких, людей на місцях, щоб уникнути хабарників, бездушних керівників та забезпечити прозорість влади.

З іншого боку Олександр Удовіченко, наголосив, що на Полтавщині таких ганебних випадків, як стався у Львівській області. І не пропустимо, щоб Полтавщина так «прославилась» на всю Україну.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter