Правозахисники Полтави: Справа проти 16-річної підозрюваної у вбивстві Звенигородського сфабрикована

Ситуація
Валентина Зайченко11 квітня 2011 о 18:021492 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Правозахисники Полтави: Справа проти 16-річної підозрюваної у вбивстві Звенигородського сфабрикована
Це фото зроблене за кілька годин до смерті митця його подругою Фото Маріанни Коробової 11 квітня на прес-конференції правозахисники заявили,  

що 16-річна підозрювана у вбивстві 42-річного музиканта Сергія Звенигородського насправді не скоювала цей злочин.

На підтвердження своїх слів Людмила Кучеренко та Олександр Кулик навели факти, які, за їх словами, доводять те, що справа проти дівчини сфабрикована. На прес-конференції були присутні й рідні дівчини, які запевняють, що вона не вбивця.

Нагадаємо, 28 серпня у місті Кобеляки на фестивалі «Вйо Кобеляки» за загадкових обставин убили полтавського музиканта, художника, одного з організаторів фестивалю, режисера Сергій Звенигородський, відомого як Звєня або Mario.

У його вбивстві звинуватили 16-річну Вікторію Санжарівець, жительку села Ліщинівка Кобеляцького району. Нібито , вона задушила 42-річного колишнього "афганця", коли той почав до неї чіплятися.

«Докази у справі суперечать дійсності»

– У матеріалах справи вказано, що чоловік  напав на дівчину, щоб зґвалтувати, а вона, замість того, щоб тікати, пішла виламала за 15 метрів якусь паличку, повернулась назад, щоб вколоти його в око. До речі, дівчина має зріст 1,57 метра. А Сергій Звенигородський мав зріст під два метри. Ця дитина фізично не могла б впоратися з цим кремезними дорослим чоловіком, – заявила Людмила Кучеренко, президент Полтавського медіа-клубу, журналіст, правозахисниця.

Людмила Кучеренко, сестра підозрюваної Оксана Санжарівець, хрещена Валентина та Олександр Кулик (Зліва направо) Фото Тетяни ЦирульникЛюдмила Кучеренко, сестра підозрюваної Оксана Санжарівець, хрещена Валентина та Олександр Кулик (Зліва направо) Фото Тетяни Цирульник

– Потім у справі йдеться, що коли чоловік схопився за око, то вона накинула йому на шию його ж підтяжки. А ви спробуйте накинути щось на шию, коли людина тримається за око. Через руку це неможливо, – говорив Олександр Кулик, журналіст і громадський правозахисник, колишній депутат Верховної Ради.

– Коли ми були на засіданні суду у березні, то на відео відтворення обставин вбивства Віку, пристебнуту наручником до руки правоохоронця, вели на місце злочину, а не вона сама показувала те місце. Вона виглядала розгубленою і весь час помилялася, розповідаючи про обставини. Її виправляли, підказували, що говорити. Все на тому відео наводило на думку, що Віка взагалі не знає, що і як було, – розповідає рідна 31-річна сестра підозрюваної Оксана Санжарівець.

– За матеріалами справи, дівчина впродовж 15 хвилин душила чоловіка. Потім, після його смерті, вночі в піску нібито знайшла ту 10-сантиметрову паличку, якою вона вколола його в око, щоб викинути її в кущі. Це нісенітниця. А ще більше вражає, що дівчину забрали до міліції 11 вересня, а відтворення обставин та пошук палички робили аж 8-го грудня! – обурюється Олександр Кулик.

Більше подробиць про суперечності у справі вбивтсва Звенигородського читайте на сайті пізніше.