Фоторепортаж. Сьогодні в Полтаві визначили найкраще оформлену та найсмачнішу паску серед 12 Великодніх випічок різних виробників міста і області.
Були представленні дві категорії цих великодніх виробів масового виробництва та на замовлення.
- Кожного року кількість учасників збільшується і це приємно, - поділилась враженнями голова журі Наталія Ткаченко, заступник генерального директора державного підприємства «Полтавастандартметрологія». – Головна мета показати споживачами – що таке якісна паска. Дуже багато якісних, цікавих та нових виробів. Є спеціальний торт «Квітневий», який можна використовувати і як паску. Це дуже цікава новинка.
До складу дегустаційної комісії увійшли представники Полтавського обласного управління у справах захисту споживачів, обласної СЕС, кафедри технології та організації ресторанного господарства Полтавського економіки і торгівлі.
Перед початком дегустації, кожен із представників представив свої вироби та відповів на питання журі. А вже після цього кожну паску спробували «всліпу» та визначили «найкрасивішу» та найсмачнішу.
Тож найкращі виробники за думкою професійного журі наступні: найкраще оформлення масове виробництва: ПП Лешко та ВАТ «Полтавський хлібокомбінат» немасового – ПП Лешко та ПП «Хорольська мехпекарня».
Найкраще смакували паски масового виробництва від підприємця Котенко та ТОВ «Хлібокомбінат Кулиничивський», немасового ТОВ «Миргородський хлібзавод» та ТОВ «Метро Кеш енд Керрі Україна».
Журналісти також обирали найкращу паску. На їхню думку, це виріб від ТОВ «Метро Кеш енд Керрі Україна».