У Полтаві пройшов обласний парад духових оркестрів

Дозвілля
7 травня 2011 о 16:471388 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві пройшов обласний парад духових оркестрів
Фоторепортаж. До нашого міста з’їхалось 24 духових оркестри.
Хоч за словами організаторів, заявку зробило більше. Участь взяли музиканти як з Полтави, так і з інших населених пунктів Полтавщини.

Такий параду Полтаві проводиться вже 31-й раз. Проходив сьогодні, 7 травня, по вулиці Жовтнева, від музучилища до театру Гоголя. Судді знаходилися біля входу до «Сонячного парку».

- Парад проводиться на передодні свята Перемоги, - розповів Олександр Романенко, диригент духових оркестрів та ударних інструментів, викладач музучилища Полтави. - Це вже стало традицією. Задіяна вся Полтавська область, всі райони, де є духові оркестри. Починаємо парад від Полтавського музичного училища імені Лисенка. Далі йдемо до драматичного театру і там відбудеться свято.

Перед початком параду можна було подивитися на підготовку оркестрів, які розмістилися по всім куткам вулиці Жовтнева.

Майже кожен з духових оркестрів, які брали участь в параді, по черзі підходили до суддів і демонстрували свої уміння. Залучали до своїх номерів і вокалістів, і танцівників, і навіть гімнасток. Деякі ж колективи просто проходили по вулиці Жовтнева, не зупиняючись перед суддівським складом.

Цікавим спостереженням журналістів «Коло» стало те, що дехто з учасників полтавських оркестрів (а їх було кілька) брав участь у виступах не одного, а кількох духових оркестрів.