На полтавських боржників чекають судові виконавці

Новини
20 травня 2011 о 17:44901 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На полтавських боржників чекають судові виконавці
До редакції «Кола» звернулися мешканці будинку по вулиці Великотирнівській, 31/1 стосовно того, що у під’їздах цього будинку вимкнули світло.

– Тепер у наших під’їздах та на сходах дуже темно, – повідомила Галина Андріївна. – Вже двоє людей навіть травмувалися. А вимкнули електропостачання 11 травня. А найцікавіше те, що у нас в будинку проживають здебільшого пенсіонери, які справно платять кожного місяця за комунальні послуги. Наш будинок взагалі аварійний – дах протікає, сваї руйнуються, ремонтні роботи не завершені. І тепер ще й світла немає.

Літні мешканці і не виходять до двору, бо бояться травмуватися  в темному під’їзді.

Журналісту почали розповідати про загальні та особисті проблеми, про незадовільне прибирання території двору та інші негаразди.  А потім навіть зачинили у під’їзді, щоб зорієнтувався в цілковитій темряві. Після тривалого спілкування із полтавцями отримав роз’яснення цієї ситуації у житлово-експлуатаційній організації №5. Виявилося, що із 83 будинків, що обслуговує це підприємство, електропостачання під’їздів було припинене у 18 будинках – ця практика стосувалася лише до найбільших боржників.

– Борг полтавців за комунальні послуги лише по нашій організації становить близько 732 тисяч гривень, – повідомив Михайло Лебедєв, начальник КП ЖЕО №5. – Тому ми повинні якось боротися із боржниками. Вас запевняю, що світло полтавці у під’їздах вже отримали. Лише даний будинок по вулиці Великотирнівській мав боргу 21 тисячу, а на вулиці Курчатова є 6-під’їздні будинки із боргом у понад 40 тисяч. Ми досить плідно співпрацюємо із інспекторами ВАТ «Полтаваобленерго» – саме із ними була домовленість про відключення у найбільших боржників світла у під’їздах. І це спрацювало, адже борги стали зменшуватися. Принциповим була домовленість про не вимикання ліфтів, адже пенсіонерам буде важко дістатися додому. Коли доводиться діяти такими методами, то дійсно шкода стає пенсіонерів, які справно платять за комунальні послуги. Думаю, що ситуацію буде змінено. Адже зараз ми маємо рішення суду на арешт майна 190 квартир на загальну суму понад 125 тисяч гривень, а 578 позовів на загальну суму 384 тисячі гривень чекають на рішення суду. Сьогодні наш юрист домовляється із Державною виконавчою службою і буквально із понеділка вони спільно із правоохоронцями будуть виконувати рішення суду. Тому раджу полтавцям платити за комунальні послуги вчасно.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter