Полтавський Кадетський корпус планують передати у власність нікопольським козакам

Ситуація
27 травня 2011 о 17:471418 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Полтавський Кадетський корпус планують передати у власність нікопольським козакам Диму без вогню не буває – чутка про передачу Кадетського корпусу козакам підтвердилася.
Але козаки виявилися не зі Львова, а із Нікополя. Громадська організація «Микитинська січова кінна Академія» зареєстрована саме в цьому місті Дніпропетровської області (зареєстрована 13.03.2010 по вул. Героїв Чорнобиля, буд. 138-а). Про домовленості із цієї організацією і чинним власником Нафталі Іосебашвіллі розповіла голова комісії з питань освіти і культури, фізкультури, спорту та молодіжної політики Полтавської міськради Ліліана Бєлашова.

– Влада не має до цих переговорів ніякого відношення, – повідомила Ліліана Бєлашова, депутат міськради. – Але ми були зацікавлені, щоб ця архітектурна пам’ятка державного значення мала привабливий вигляд. Тому ми звернулися до власника з проханням зробити фасад естетично привабливим або закрити захисною сіткою, як це прийнято робити із аварійними будівлями. Знаю, що зараз вже переговори пройшли і обидві сторони готують пакет документів на передачу власності. Якщо не помиляюся, то Кадетський корпус буде використовуватися як приміщення для навчання.

Із керівником цієї громадської організації генералом Дроздовим зв’язатися не вдалося. Але спроби зв’язатися не полишимо.