Будинок у центрі Полтави провалюється під землю

Новини
22 червня 2011 о 17:511553 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Будинок у центрі Полтави провалюється під землю
До редакції «Кола» звернулися читачі із повідомленням про затоплення підвалу каналізаційними водами будинків на вулиці Вадима Козака 18 та 18а
, а магазин на розі вулиць Козака і Сковороди має просідання підлоги через цю вологу. Комунальні служби вирішити проблему мешканців будинку не поспішають, адже не можуть визначити – хто ж повинен це робити.





– Взагалі у підвалі в нас завжди вода, – розповіла Олена, мешканка будинку. – Але раніше це була звичайна водопровідна вода, а із Трійці затопило каналізаційними водами. Навіть студенти із сусіднього вишу, що завжди товпилися у нашому подвір’ї, через запах зникли.

У під’їзді будинку справді дуже смерділо, тому більше 10 секунд журналіст не зміг там бути.

– У квартирі теж саме, – повідомила Олена. – Лише сьогодні дізналася, що у магазині на розі вулиць Козака та Сковороди навіть підлога опустилася через підмивання підвалу. Тепер продавці попереджають покупців бути обережними і не ставати на це місце.

Мешканці вже і раді були б, якби у підвалі знову була звичайна вода.

– Ми зверталися до госпрозрахункової житлово-експлуатаційна дільниця №4 і комунальники пояснили, що своїми силами вони не можуть впоратися, – розповіли мешканці. – А працівники комунального підприємства «Полтававодоканал» зауважують, що проблемами із підвальними приміщеннями займаються виключно комунальники. Виходить замкнуте коло. Після затоплення замкнуло розподільчий щиток і у нас два дні не було електропостачання. Електромонтери не змогли у підвал потрапити, тому підключили знову весь будинок із ліній електропередач.

Журналіст «Кола» звернувся до керівництва ГЖЕО №4.

– Про цю ситуацію ми знаємо і її постійно контролюємо, – розповіла Лариса Кікоть, начальник ГЖЕО №4. – Із 1 квітня нами взято територію обслуговування ЖЕК №1 і саме на ній досить багато проблем. Проблема затоплення підвальних приміщень у багатьох будівлях. Було написано відповідний лист-звернення до керівництва КП «Полтававодоканал», адже наші працівники не можуть вирішити таких проблем технічно і це в не їх компетенції. Перевірка встановила, що забита так звана «дворовка», тобто вихід із дворового каналізаційного колодязя, тому стічні води ринули у підвал. До того ж там взагалі ведуться вже два тижні ремонтні роботи по вулиці Сковороди.

Журналіст «Коло» дізнався, що комунальні служби займаються підвальними приміщеннями у будинках.

– «Полтававодоканал» несе відповідальність за комунікації, що підведені до будинку, а в самому підвальному приміщенні відповідальність вже інших комунальних служб, – пояснила Ліана Козмійчук, начальник відділу зв’язків із громадськістю КП «Полтававодоканал». – Останнім часом заявок від мешканців будинку на вулиці В. Козака, 18 до нас не надходило. Звертайтесь за телефоном 56-96-00 до диспетчера і обов’язково на місце виїдуть із перевіркою наші працівники.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter