У Полтаві рибка-гопник замучила своїх господарів розбірками

Дозвілля
Ніна Король23 червня 2011 о 13:133690 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві рибка-гопник замучила своїх господарів розбірками
У домівці полтавської родини  Аніщенків рибка гнобила усіх інших мешканців великого акваріуму.






Люди настільки втомились від її розбірок із іншими рибками, що попри її вартість, віднесли назад на ринок, де й купили.

– Віддали задарма чоловіку, що торгує рибками, – розповідає Ірина Борисівна. – У нього ми її й купили. Віддали задарма, бо не сила стало тримати таку хижачку.

Фото з aquariumhome.ru



Особливі прикмети

За словами Ірини Борисівни, рибка породи цихліда, яка ображала інших, була великого розміру, непримітна на вигляд, сірого забарвлення.

– Вона так ганяла всіх інших братів по породі, що вони, бідолахи, забивались у кутки, залягали на дно, ховаючись від бешкетниці, – згадує полтавка. – Зате сама розгулювала акваріумом на 240 літрів.

Рибка нападала навіть на людей

Жінка каже, що розведенням рибок та доглядом за акваріумом займається її чоловік. Він акваріуміст із шестирічним стажем. Але розміщувати рибку в інший акваріум чи якось примирюватись із манерами хижачки, не захотів. Адже та, коли господар годував мешканців акваріуму, навіть намагалась учепитись в палець чоловіка. А ще люди боялись, що поїсть інших риб.

– Коли віднесли на базар, то продавець кому тільки не пропонував її, та всі повертали рибку назад, – додає Ірина Борисівна.

Подальша доля рибки-гопника Аніщенкам не відома, вони раді були, що спекались цихліди. Отже, можливо, риба потрапила в дім до когось з полтавців.

Коштує велика цихліда гривень 200, середнього розміру – від 70 гривень.

Довідка «Кола»

Риби цихлазома Меека населяють півострів Юкатан. У природі досягають до 15 сантиметрів у довжину, в акваріумі – менше.

Досить мирні, але трапляються й агресивні екземпляри. Їх можна тримати з крупними рибами.

Утворюють гібриди з цихлазомами лимонною та чорносмужковою.