В Полтаві волонтери зібрали для інсулінозалежних дітей 143 485 гривень

Новини
Таня Цирульник23 червня 2011 о 17:361043 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото автора23 червня на прес-конференції, яка проходила у приміщенні ІА «Новини Полтавщини», підбили підсумки всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».
Збір коштів проводиться вже 6 раз, однак щороку сума пожертвувань збільшується. Так, у 2008 році у Полтавській області було зібрано 35 тисяч гривень, у 2009 році – 65, а у 2010 році – 89 тисяч. Цього року сума значно виросла – 143 485, 79 грн. Загалом участь у акції в Полтавській області узяли 1000 волонтерів, з них 400 з Полтави. Значну суму допомогли зібрати у Кременчуці – 85 тисяч гривень.

Цьогорічні зібрані кошти підуть на придбання помп для дітей, хворих діабетом

– Наша опора – волонтери, – зазначила Наталія Удовиченко, регіональний представник фонду. – Цього року найбільше коштів допомогла зібрати Баранова Ганна. Вона нас здивувала, адже у останній день збору коштів Ганна прийшла і висипала на стіл гроші. І це були не значні купюри, які нам приносили інші, а двох гривневі».

Баранова Ганна – першокурсниця УМСА. Цього року саме вона виборола звання кращого волонтера. За два дві вона зібрала 2627,55 грн. Завдяки спонсорам Фонду Ганна поїде до Польщі та до країн Європи.

– Коли я дізналася про цю акцію, одразу зголосилася допомогти, – продовжила Ганна Баранова. – Я ходила по місту й пояснювала усім, що збираємо кошти для дітей. І на очах у перехожих я бачила сльози. Це мене вразило. І після цього я зрозуміла, що небайдужі люди є, а тому варто проводити подібні акції.

– Кожного року кількість дітей, хворих на діабет, зростає, – підсумувала лікар ендокринологічного відділення дитячої міської клінічної лікарні Світлана Писаренко. –  На сьогодні на обліку перебуває 222 дитини, з них 89 підлітків та 15 дітей віком до 5 років. Перевага помп у тому, що, вводячи ліки, дозувати інсулін малим дітям буде легше. Тим паче, що помпи дозволяють зменшити травмування рук при вводі ліків. Адже їх потрібно змінювати один раз на три дні».

Групу дітей, яким буде надана помпа, визначать на лікарській раді. Адже при вибірковому виборі одним вона дістанеться, а іншим ні. Це апріорі не справедливо. За словами організаторів, це, напевно, будуть малі діти.

СТАНІСЛАВ ЦВЄТОВ

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter