Як у Полтаві готуються до свята язичників

Фото
Валентина Зайченко25 червня 2011 о 17:151471 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як у Полтаві готуються до свята язичників
Фоторепортаж. Нагадаємо, з 21 на 22 червня язичники святкують День літнього рівнодення.


– Три дні сонце знаходиться на найвищій точці, потім 25 червня Земля рушає далі. Цей день відзначається  спеціальними обрядами. У Полтаві язичники збираються на святилищі за Яківцями, – розповів Богдан, що сповідує язичництво.

Ввечері полтавські старовіри збираються запалити багаття, провести спеціальні обряди, приготувати вечерю.

Фото Юлії Деркач



Біля святилища вже зранку працюють люди – готуються до вечірніх обрядів. Наразі полтавські язичники встановлювали дубовий стовбур,  щоб потім різник по дереву обробив його.

– Перун у нас вже є. Але це бог війни та сили. Потрібно встановити ще й Велеса, щоб крім сили була ще й мудрість та здоров’я, – говорить один з чоловіків.

Робота по встановленню дубового стовбура виявилась заважкою. Семеро чоловіків підняти самотужки його не змогли. Довелося задіяти допоміжні інструменти, які хоч і допомогли справі, але дуб піднімався дуже довго та важко. Для того щоб зробити попередніх богів на святилищі задіювали підйомний кран, розповіли полтавські язичники.

До речі, богів, які зараз встановлені на святилищі, не раз доводилося робити наново. Адже, починаючи з 2000 року, три рази святилище спалювали невідомі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter