Річниця Полтавської битви у миттєвостях

Фото
27 червня 2011 о 21:001086 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Річниця Полтавської битви у миттєвостях
Фото. Сьогодні, 27 червня, з нагоди 302-річниці Полтавської битви відбулися урочистості.

Полтавці та гості мали змогу покататися верхи на конях, пофотографуватися із солдатами російської та шведської армій, попрактикуватися у народних майстрів , зробити собі пам’ятку про це свято та послухати різної музики. Також найвидовищним став імпровізований показ битви під Полтавою із виступом вихованців військово-спортивного центру «Воїн» та пекельно-небезпечним фаєр-шоу під супровід  ансамблю «Живі барабани». Поблизу Братської могили відзначили переможців квесту «Битва під Полтавою».

– Я сьогодні приїхав до Полтави із Кіровограду спеціально для того, щоб відвідати цей захід, – розповів Олександр, гість свята. – У вашому місті ніколи не був і знав лише, що десь тут була Полтавська битва. Вже погуляв містом зранку – досить чисте та зелене, але вражаючих місць дуже мало. Від свята м’яко кажучи не в захваті – було багато сподівань. А окрім цієї сцени бою більше нічого цікавого. Навіть із дружиною немає де сісти, щоб відпочити чи посмакувати полтавськими галушками. Без образ, але кажу те, що дійсно відчуваю. Не вразило, навіть навпаки.

Але сам бій із шведськими та російськими солдатами дуже сподобався публіці, тому був продемонстрований ще раз. Козаки ж билися на обох сторонах – зберігалась історична правдивість.

– Здебільшого наше місто асоціюється лише із цієї битвою, – сказав Василь Іванович, вчитель історії однієї із полтавських шкіл. – Сам бій досить суперечний для нашої країни, але факт його ми повинні цінувати. Шкода, що серед полтавців немає хорошого організатора, щоб із цієї події зробити цікавий міжнародний фестиваль. Я впевнений, що люди приїздили до Полтави і радо відпочивали на нашій багатій землі.