У Полтаві покупці стихійного ринку накинулись на інспектора ветмедицини

Новини
28 липня 2011 о 09:431266 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві покупці стихійного ринку накинулись на інспектора ветмедицини
Ветеринари міста зазначають, що легше хворобу попередити, ніж її вилікувати.


Стихійний ринок. Фото зі сайту te.20minut.uaСтихійний ринок. Фото зі сайту te.20minut.ua

Тому краще не ризикувати купувати продукцію на несанкціонованих ринках.



Головний державний інспектор ветеринарної медицини Полтави розповів як  сам нещодавно відвідав один з таких ринків.

- Молоко продають у пластикових пляшках, які не піддаються миттю, дезінфекції - говорить Віктор Пальчик, головний державний інспектор  ветеринарної медицини Полтави . - Увесь товар знаходиться на землі, та реалізується на проїзній частині доріг. Мені одна жінка запропонувала м'ясо, за яким полізла рукою в клітчату торбу. Я хотів розігнати таких продавців, та самі покупці на мене накинулись. Що я їм заважаю купувати дешевші продукти.

У місті нині утворилась велика кількість стихійних ринків.  Ціна дешевша, ніж на легальних ринках, але гарантії на якість немає. Адже така продукція не проходить лабораторних перевірок.

- У Полтаві на даний момент стихійні ринки функціонують у сквері Південного вокзалу, біля поліклініки №4 міста, на розі вулиць Ватутіна і Шевченка, на зупинці «Оптика», що на Подолі, біля ринків «Браїлки» та «Балковий», - розповідає Віктор Пальчик. – Люди, які купують там продукцію, не розуміють, що вони можуть  отримати харчове отруєння чи токсичні інфекції. Адже не відомо, де і при яких умовах та тварина забивалася. Не зрозуміло якого походження даний товар. Та ще й при такій спеці товар знаходиться під відкритим небом. У Полтаві створено штаб контролюючих органів, які наглядають за стихійними ринками. Але ж міліціонери і ми не можемо постійно стояти над ними. Поки там  хтось стоїть  - їх не має, коли ж місцевість не контролюється – продавці тут як тут. Доки буде попит на таку продукцію, доти і функціонуватимуть стихійні ринки. Тому ми і просимо не скуплятися полтавців на стихійних ринках, аби не заробити собі хворобу.




Нагадуємо, що у продавець Центрального ринку міста розповіла як у Полтаві реалізовують несвіже м'ясо та зіпсовану ковбасу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter