У День знань дорослі гуляти не будуть

Новини
Таня Цирульник25 серпня 2011 о 17:381217 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Першокласників вітатимуть у Полтаві 29 серпня. Фото Юлії Корж1 вересня може стати вихідним для батьків першокласників.
З такою ініціативою звернувся до керівників обласних установ Дмитро Табачник, міністр освіти.

Загалом ідея така: батьки «першачків» усе-одно відпрошуватимуться з роботи на весь день або його частину. Тож хай керівники підприємств їм просто дадуть вихідний. Але зобов’язати їх це зробити міністр, звісно, не може.

На Полтавщині цього року до першого класу підуть близько 11,6 тисяч дітей. Тож на вихідний 1 вересня претендують понад 11 тисяч осіб. У обласному управлінні освіти зазначають, що рекомендацію міністра виконують, але важелів впливу не мають – усе залежить від органів місцевого самоврядування.

– Уже переговорили з усіма керівниками установ. Є усна домовленість про те, що батьків на їх прохання відпускатимуть, – зазначає Павло Черкащенко, керівник диканьського районного управління освіти.

А у Полтаві вихідного у четвер не буде.

– Міське свято першокласників пройде 29 серпня на стадіоні, – повідомила Акініна, заступник начальника міського управління освіти. – Для зручності батьків та дітей, воно розпочнеться о 17 годині. Тож відпрошуватися з роботи на півдня не доведеться. Цього року діти не будуть стояти на стадіоні – маленьким це буває важко – а сидітимуть на глядацьких місцях. Якщо хтось не зможе прийти отримати подарунок – забере його потім у школі.

Свято першого дзвінка 1 вересня теж не буде затяжним. Урочиста лінійка триватиме усього 30 – 40 хвилин спеціально, щоб не перевтомлювати школярів. Потім першокласники відсидять у класі свої перші кілька уроків. Як зазначають освітяни, усі батьки сьогодні дуже «мобільні» – забрати дитину зі школи за потреби зможе й бабуся, щоб не відволікати батьків. У іншому випадку дитина просто чекатиме маму у групі продовженого дня.

 А що у сусідів?

 На пропозицію міністра освіти уже відгукнулися кілька областей. Депутати Чернівецької та Сумської обласних рад уже прийняли на сесіях відповідні рішення про 1-денний вихідний зі збереженням заробітку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter