На Полтавщині заради порятунку коней продали зоопарк

Новини
Таня Цирульник5 вересня 2011 о 15:491921 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині заради порятунку коней продали зоопарк
Побачити страуса, ламу, чорних лебедів полтавцям стане важче.
Раніше на них можна було подивитися у зоопарку при Чутівському кінноспортивному комплексі. Нині там залишилися лише ховрахи, цесарки, декоративні кролики. Дорожчими екземплярами, за словами керівників, довелося пожертвувати заради порятунку комплексу.



Останнім часом ширяться чутки про його закриття.

– Тварин довелося продати, аби підтримати фінансово кінну школу,– повідомила журналісту Марина Алексеєва, заступник директора комплексу. – Наразі ми виставили комплекс на продаж, шукаємо гарного інвестора.

Хто придбав тварин з Чутівського зоопарку, власники не кажуть. На запитання журналіста, чи не здали тварин, зокрема, страусів, на м'ясо, відповіли заперечно.

Довідка.

ТОВ Чутівський кінний завод "Тракен" має статус племінного репродуктора, один з двох кінних заводів України, що спеціалізцється на розведенні тракенської породи коней. На базі заводу проводиться наукова робота. Тракененська порода коней отримала свою назву від заснованого в 1732 р. кінного заводу Тракенен, в якому вона була виведена і який містився у Східній Пруссії (нині Калінін-градська область Російської Федерації).
Це одна з найрозповсюдженіших і найкращих напівкровних порід світу, що використовуються в кінному спорті. Початок створення породи припадає на першу половину XVIII ст. Тракени природно елегантні та гармонійні, відрізняються особливою грацією рухів та гарною стрибучістю. За вдачею вони енергійні, але поступливі та слухняні.
В Україні кінний завод «Тракен» було засновано у 1984 році. Спочатку його було названо «Кінноспортивний комплекс колгоспу імені Леніна». Очолив господарство голова колгоспу, Герой Соціалістичної Праці Ропавка Іван Васильович. На той час це був другий за величиною комплекс у Європі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter