Продавець Центрального ринку Полтави розповіла як покупцям збувають неякісні шуби

Новини
8 вересня 2011 о 18:123648 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Продавець Центрального ринку Полтави розповіла як покупцям збувають неякісні шуби
Місцева продавець продовжує розповідати як полтавські продавці обдурюють покупців.




Фото зі сайту kachestvo.ruФото зі сайту kachestvo.ru



Оскільки через кілька місяців почнеться зима, жінка вирішила дати поради читачам «Коло» як правильно обрати вироби з хутра. Мова йтиме про покупку шуб.

Якщо придбана вами шуба швидко зіпсувалась, або ж обтяжує вас  - знайте, вам продали бракований верхній одяг.

- Ринок, з одного боку, дає можливість зекономити ваш гаманець на шубі, - розповідає продавець. – Та з іншого боку, ви можете стати жертвою недобросовісних виробників та продавців. Ще один мінус придбання шуби на ринку – менший вибір (менше варіантів видів хутра), ніж в магазинах.

Серед тих шуб, які продають на Центральному ринку Полтави найдорожчими, за словами жінки, є ті, що з норки та бобра. Потім за цінністю йдуть вироби з бабаків, песців, лисиць, кроликів та нутрій. А ще бувають шуби з кози. Проте слід розрізняти каракуль. Таке хутро досить дороге і рідкісне. Їх практично на ринкові не продають.

Хитрі продавці підвішують ярлики відомих брендів серед виробників шуб на хутряні вироби інших фабрик.

- Привозять шуби на наш ринок з Росії та Західної України, які є кращими ніж турецький та китайський аналог. Але досить часто продавці видають дешеву продукцію за шуби кращих виробників. Вони розумно вішають на них ярлики російського виробника. Люди знають цього виробника, що в їх шуби гарної якості. Тобто в принципі відрізнити дуже важко. Тут вихід один – попросити сертифікат, якого звісно ні в кого не буде.

На ринку хутро однієї тварини маскували за більш цінне хутро.

-Раніше могли шуби з бабака під норку маскувати. Називали такі шуби ще «китайською норкою». Але в бабака ворси довші. А ще шубу з вовка за короткошерсту лисицю видавали. Хутро каракулю з козою схожі, їх можна сплутати. Але люди зараз розумніші. Розбираються. Зараз такого в основному не роблять. Проте все може бути.

Продавець Центрального ринку Полтави назвала кілька  способів розрізнення якісного товару від неякісного.

- У першу чергу звертати увагу потрібно на «вичинку». Якщо вона пересушена, треба потерти двома руками виріб – якщо хлопатиме, то «вичинку» неправильна. Шуба, відповідно, носитиметься недовго. Швидко рватиметься, руйнуватиметься її основний шар.

- Не повинно бути специфічного запаху тварини. Наприклад, якщо шуба з кози неякісна, т о вона дуже тхнутиме цією твариною.

- Дивитись необхідно і на шви. Фабричний гарний  шов – не розійдеться. Це гарно видно, якщо перевірити під мишками.

- Якщо шуба низькосортна, і її видають за дорогу, потрібно дивитись  щоб не було лисини, які приховують довгими ворсинками. А це на шубах, що продають на рику часто зустрічається.

- Підкладка має бути з міцного матеріалу. Шляхом натягування між хутром  та підкладкою якщо нитка проривається - стає ясно, що шуба зіпсується дуже швидко.

- Дивіться на краї шуби. Вони повинні бути рівними.

Коли міряєте такий одяг – звертайте увагу, щоб він не сковував ваші рухи.

- Найважчою з шуб вважаються з вовка та нутрії. Проте нутрія занадто легкою не має бути,  - стверджує продавець. - Звісно шуба і не повинна обтяжувати, це теж не добре. Тобто виріб у такому разі не правильно  зшитий.

Жінка розповіла, що найменше носиться шуба з кролика, особливо білого. Це хутро швидко рудіє. А взагалі все залежить від того як людина носить одяг і доглядає за ним.

Правила догляду за хутром:

- Захистіть приміщення від молі.

- Не ховайте шубу в целофан. Хутро має дихати.

- Не придавлювати його іншим одягом.

Різниці фарбоване хутро чи ні немає, якщо це зроблено за правильними технологіями,  - зазначила полтавка.  - Але якщо воно неякісно пофарбовано, то може випадати ворса і братись фарба.

До теми - Полтавський продавець розповіла як покупцям збувають зіпсований сир та масло.

-Продавчиня з полтавського ринку розповіла як смердючі ковбаси маскують під свіжі



Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter