Мітинг під стінами полтавської облдержаміністрації. День четвертий: достукатися і докричатися

Фото
Таня Цирульник24 жовтня 2011 о 12:071289 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мітинг під стінами полтавської облдержаміністрації. День четвертий: достукатися і докричатися
Жителі наметового містечка, яке уже чотири дні стоїть біля Полтавської облдержадміністрації, сьогодні, 24 жовтня,  підійшли до самих дверей державної установи.
О 9 годині ранку півсотні страйкарів сіли на східці перед центральним входом: жителі села Соколова Балка та активісти ВМГО «Демократичний Альянс». В руках вони тримали пластикові пляшки, наповнені крупою та горіхами – для шуму.

Вимоги:

– Депутат райради Замула В.І. привласнив приміщення сільради, водонапірні башти, дитсадок, сільський клуб, 6 одноповерхових будинків, пам’ятник Шевченку та 1 шіснадцятиповерховий будинок, з якого виселяють мешканців. Всупереч Постанові Кабінету Міністрів від 13.08.2003 № 1253, Замула переконаний, що має право розпоряджатися обєктами соціальної сфери, як своєю власністю, – йдеться у офіційному пресс-релізі, який роздають активісти.

На вхідних дверях облдержадміністрації стояли 13 чоловік у міліцейській формі. Там у цей час ішла апаратна нарада. Шуму від пластикових пляшок та вимог пікетувальників, які вони скандували, всередині будівлі було не чути – в облдержадміністрації добра звукоізоляція.

Самі ж активісти мають намір чекати, поки їх вимоги не будуть почуті.

– На нас виконавчий комітет міської ради подав у суд, ніби-то мітинг не санкціонований, – повідомила Ірина Земляна, активістка. – Суди були у п’ятницю та у субботу. Нам казали, що місце для проведення мітингів у Полтаві – біля стадіону «Ворскла», що наша акція під час проведення у місті футбольного матчу (23 жовтня у Полтаві грали «Ворскла» і «Таврія») посилить психологічну напруженість. Але ми зв’залися з фан-клубом «Ворскли» і нам пообіцяли, що нас не чіпатимуть. Ми знаємо, що забороняти наш мітинг – антиконституційно. Тому нас ще й досі не «знесли» звідси. Хоча у суботу навіть «Беркут» приходив.

Журналісти «Кола» продовжують стежити за перебігом подій. Читайте незабаром коментарі влади.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter